BMW i8 confiscat de poliție după ce proprietarul a postat un video făcând curse ilegale

BMW i8 confiscat pentru curse ilegale

BMW i8 confiscat de poliție după ce proprietarul a postat un video făcând curse ilegale. Acesta rula cu peste 200km/h pe o zonă cu limita de 100km/h.

Sursa:Die Rheinpfalz

Automobilul sport plug-in hybrid a fost confiscat de poliția regiunii Rhineland-Palatinate, din Germania, la aproximativ șase luni după ce propietarul mașinii a publicat un clip cu o cursă stradală, ilegală, pe Facebook.

În video se observă cum BMW-ul depășește 200km/h pe un drum cu viteză maximă legală de 100km/h.

Filmarea a fost postată cu mai bine de 7 luni în urmă, dar abia în februarie poliția s-a sesizat.

Într-o declarație de presă, oficiali din cadrul poliției afirmă că au văzut postarea video în februarie și au început imediat să investigheze.

La finalul lunii martie aceștia s-au prezentat la reședința proprietarului în vârstă de 40 de ani și i-au confiscat mașina pe motivul utilizării în curse ilegale.

BMW  i8 modificat ilegal, confiscat de poliție

Lucrurile s-au înrăutățit și mai mult pentru proprietar. Poliția a realizat că BMW i8 suferise și „o serie de modificări ilegale”. Acesta avea printre altele o suspensie pneumatică aftermarket și evazări ale aripilor.

BMW i8 confiscat pentru curse ilegale

Autoritățile au afirmat că au avut mari dificultăți în a urca mașina sport pe platformă, din cauză că era practic „lipită de sol”.

Poliția estimează că modificările aduse mașinii au trecut de 160.000euro, ceea ce crește prețul acestui i8 la peste 350.000euro.

În orice caz, chiar dacă estimările par puțin exagerate, proprietarul regretă cu siguranță că a mers cu dublul vitezei legale, iar apoi s-a lăudat cu asta pe social media.

Unde-i lege…

De asemenea, permisul său de conducere a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată. 

Confiscarea mașinii a fost realizată în baza unui amendament adus codului penal german în octombrie 2017, prin care poliția poate confisca definitiv un vehicul dacă există dovezi că acesta a fost utilizat în curse ilegale.

Astfel, deși proprietarul s-a aflat singur pe stradă, adică nu s-a întrecut cu un alt vehicul, ceea ce a făcut el intră tot sub incidența curselor ilegale.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce pățesc șoferii care nu opresc la semnalele poliției?

Cum poți vorbi la telefon când ești la volan?

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top