Mașini care ies din producție

mașini care ies din producție

Și mașinile au ciclul lor de viață. În mod normal, după câțiva ani apare o nouă generație. Dar sunt și modele care, din cauza cererii slabe sau a schimbării strategiei, nu mai au succesor. Am făcut o trecere în revistă cu mașini care ies din producție anul acesta.

Sunt cazuri în care nu doar modele dispar ci și mărci întregi.

Infiniti, marca de lux a lui Nissan, s-a retras de pe piața europeană la finalul lunii martie. Modele precum Q30, QX30 sau Q50 nu mai sunt disponibile.
Infiniti își pusese mari speranțe în parteneriatul cu Mercedes-Benz însă vânzările lui Q30 și QX30 au fost extrem de slabe.

Producția lui BMW i8 Coupe și Roadster încetează luna aceasta și un succesor direct nu este prevăzut deocamdată. BMW a produs peste 20.000 unități din 2014 încoace. Ultimele exemplare produse se vor vinde în aceste luni. Bavarezii rămân în catalog cu supersportivul M8 cu 600 și respectiv 625 CP.

După preluarea lui Opel de către PSA o serie de modele au fost scoase din producție și nu vor mai avea succesor. Opel Karl, Karl Rocks (nu au fost disponibile în România) și Adam mai sunt disponibile doar în limita stocurilor existente.

În special Opel Adam este un model pe care îl regretăm pentru că oferea o plăcere în conducere similară cu a lui Mini. Din păcate, el nu și-a mai găsit loc în noua organigramă creată de PSA.

Fără să anunțe nimic și Ford a scos din program modelul Ka+. Încercarea de a concura cu Dacia Sandero s-a dovedit a fi un eșec de mari proporții.

Și Fiat Fullback a dispărut din oferta lui Fiat. Fullback se baza pe fosta generație Mitsubishi L200 iar o dată cu apariția noii generații L200 parteneriatul nu a mai continuat.

O dată cu apariția noii generații Audi A3, un nou Audi A3 Cabrio nu va mai fi oferit.

Și la Mercedes-Benz SL se apropie sfârșitul. Acesta va dispărea din lista pentru modelele 2021 în pregătire aflându-se un nou model total diferit, cu 2+2 locuri și acoperiș textil. Și cariera roadsterului compact Mercedes-Benz SLC se apropie de final, fiind disponibilă acum ediția finală.

În mai 2020 va înceta și producția lui Mercedes-Benz X-Class și acesta nu va avea un succesor deoarece Mercedes-Benz se retrage din segment.

Nici modelul de lux Jaguar XJ nu mai poate fi configurat urmând să fie înlocuit cu un succesor cu propulsie electrică.

Și nu în cele din urmă, noul VW Golf VIII nu va avea și o versiune VW Golf Sportsvan.

 

Adaugati comentariu