BMW iX3 poate fi comandat deja, chiar dacă versiunea de serie nu a fost încă prezentată

BMW iX3 (7)

BMW iX3 poate fi comandat deja, chiar dacă SUV-ul electric va intra în producție abia peste 2 ani, iar versiunea de serie nici nu a fost încă prezentată. BMW vrea astfel să țină pasul cu Mercedes-Benz și Audi. Primii care pot comanda mașina sunt norvegienii, aflați în topul electromomobilității europene.

Mercedes-Benz EQC tocmai a fost prezentat oficial la Stockholm, iar Audi e-tron va fi dezvăluit pe 17 septembrie, în cadrul unui eveniment la San Francisco și a intrat deja în producție. BMW nu vrea să piardă startul în segmentul premium al SUV-urilor electrice și deschide listele de comenzi pentru propriul său SUV electric în Norvegia. În statul scandinav, clienții pot rezerva un iX3 contra unui avans de aproximativ 1.540 de dolari (15.000 de coronae norvegiene). Prețul final al modelului nu a fost încă dezvăluit.

BMW iX3 (10)

Norvegia, aflată în topul țărilor europene cu cel mai mare număr de mașini electrice comercializate, a fost prima opțiune pentru startul comenzilor și pentru rivalii de la Mercedes, Audi și Jaguar.

Conceptul BMW iX3 a fost prezentat în aprilie la Beijing. Pus în mișcare de un motoar electric, iX3 primește 270 de cai putere și o autonomie de peste 400 de kilometri în noul ciclu WLP. Bateria litiu-ion, cu o capacitate de 70 kWh, se poate încărca în numai 30 de minute. BMW iX3 va fi produs în China.

BMW iX3 (2)

 

Adaugati comentariu