BMW iX3 – viitorul SUV electric a fost surprins în teste

BMW iX3 (12)

Un prototip BMW iX3 a fost surprins în teste în Germania. Sunt primele instantanee obținute de fotografii spion cu primul crossover electric produs de BMW.

Deși versiunea de serie este departe de a fi gata, BMW iX3 poate fi deja comandat în Norvegia, țara în care vânzările de mașini electrice le-au prins din urmă pe cele cu motoare termice. Bavarezii au deschis lista de comenzi atunci când Mercedes-Benz a prezentat primul membru al noii sale familii electrice, EQC. BMW iX3 va fi gata însă, abia în 2020.

BMW iX3 (11)

iX3 este derivat din X3, dar primește un sistem de propulsie complet electric. BMW a efectuat o serie de modificări și în ceea ce privește design-ul, pentru ca viitorul iX3 să poată fi diferențiat față de X3.

Prototipul surprins în teste poartă un camuflaj alb-albastru, care acoperă partea frontală și capota, dar și partea posterioară, acolo unde, evident, nu-și vor mai face apariția evacuările. Pentru moment, mașina pare să nu difere prea mult față de conceptul prezentat în primăvaa trecută, la Salonul Auto de la Beijing.

BMW iX3 (13)

Odată cu BMW iX3 își va face debutul și noua generație a sistemelor de propulsie electrice ale constructorului auto premium. Astfel, iX3 va primi 270 de cai putere și o autonomie de paroximativ 400 de kilometri, conform ciclului WLTP, grație unei baterii de 70 kWh. Nemții nu au comunicat încă date referitoare la performanțe.

Sursă foto: Quattruote.it

Adaugati comentariu