BMW iX5 Hydrogen: primele imagini cu prototipul SUV-ul alimentat cu hidrogen

BMW a prezentat primele imagini cu modelul iX5 Hydrogen, prototipul ce anunță un potențial model de serie alimentat cu hidrogen. SUV-ul va debuta oficial la Salonul Auto de la Munchen din septembrie.

BMW a publicat primele imagini cu SUV-ul iX5 Hydrogen, model alimentat cu pile de combustie alimentate cu hidrogen. Bazat pe actualul model BMW X5, modelul ne arată faptul că BMW nu renunță la ideea unor viitoare modele de serie alimentate cu hidrogen.

BMW iX5 Hydrogen

BMW iX5 Hydrogen vine la doi ani după prezentarea conceptului BMW i Hydrogen NEXT și va fi produs într-o serie mică ce va fi utilizată în scopuri demonstrative și pentru testare începând cu finalul anului viitor. Conceptul i Hydrogen NEXT a fost prezentat în 2019 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul dispune de un motor electric ce oferă 374 CP (275 kW), iar energia electrică necesară acestuia este produsă de o pilă de combustibil alimentată cu hidrogen. Hidrogenul este stocat în două rezervoare sub presiune ce pot stoca până la 7 kilograme de hidrogen. Rezervoarele sunt fabricate din CFRP (fibră de carbon tranforsată cu plastic). O alimentare completă cu hidrogen durează 3-4 minute.

BMW nu a specificat autonomia modelului iX5 Hydrogen, dar vom afla mai multe în timpul Salonului Auto de la Munchen.

Via BMW

Adaugati comentariu