BMW M760 Li xDrive. Lux suprem la puterea V12

BMW M760 Li xDrive readuce constructorul bavarez la varful clasei de lux, in lupta directa cu cel mai aprig rival al sau, best-seller-ul Mercedes S-Class. Este pentru prima data cand Seria 7 combina senzatiile unice oferite de un motor V12 cu eficienta sistemului de tractiune integrala xDrive.

Interesant este ca noul BMW M760Li xDrive va fi, de fapt, oferit exclusiv cu tractiune 4×4 si doar in versiunea de caroserie cu ampatament lung. In contrast, Mercedes-Benz S 600 L nu dispune de tractiune integrala 4Matic nici macar optional.

Sub capota lunga a noului M760Li xDrive regasim aceeasi unitate bi-turbo cu 12 cilindri de 6,6 litri prezenta si pe modelele de superlux Rolls-Royce Ghost si Wraith. Puterea maxima este setata, insa, la un nivel usor diferit: fix 600 CP. Cuplul maxim este estimat la 800 Nm. Performantele sunt naucitoare pentru o limuzina de talia Seriei 7: sprint in 3,9 secunde pana la 100 km/h, viteza maxima de 250 km/h sau 305 km/h cu pachetul M Driver.

bmw-m760 (4)

Resursele generoase de putere sunt gestionate de transmisia sport Steptronic cu opt trepte cu setari specifice M Performance si eficienta interna optimizata. In plus, exact ca la fratii britanici de superlux, BMW beneficiaza de functia de schimbare pro-activa a vitezelor cu ajutorul datelor de navigatie.

BMW ofera standard directia adaptiva Integral Active Steering si sistemul Executive Drive Pro care regleaza in timp real setarile trenului de rulare cu ajutorul camerelor video care detecteaza denivelarile si a functei de stabilizare activa a ruliului.

bmw-m760 (2)

Tot standard vor fi si pachetul aerodinamic M, acompaniat de sistemul de evacuare sport M si franele M Sport cu etriere de culoare albastru metalizat si emblema M. Clintii pot opta pentru jante M exclusive de 20 inch, in nuanta Cerium Grey si anvelope 245/40 R20 pe fata si 275/35 R20 pe spate.

BMW M760Li xDrive va putea fi distins gratie finisarii exclusive in nuanta Cerium Grey aplicata la nivelul conturului grilei radiatorului, bandei barei fata, a capacelor oglinzilor retrovizoare, manerelor exterioare ale usilor, si la cele ale grilelor Air Breathers.

bmw-m760 (10)

Pentru fanii luxului suprem, BMW ofera varianta M760Li xDrive V12 Excellence. Dintre particularitati notam eliminarea pachetului aerodinamic M si adaugarea pachetelor de design exterior Pure Excellence si design interior Pure Excellence, precum si a jantelor BMW Individual de 20 inch.

Premiera mondiala a noului BMW M760Li xDrive va avea loc luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva, in timp ce debutul comercial este programat pentru vara acestui an.

Adaugati comentariu