BMW pregăteşte primul diesel cu patru turbine, B57 TOP

BMW revoluţionează (din nou!) industria auto. În 2016, constructorul bavarez va înnobila noua Serie 7 cu primul diesel cu patru turbine din lume.

Cunoscută sub numele de cod B57 TOP, noua unitate cu şase cilindri în linie va afişa o cilindree de trei litri şi performanţe unice pentru un motor alimentat cu motorină. Puterea maximă este aşteptată să depăşească pragul de 400 CP, cu un cuplu fantastic de cel puţin 800 Nm.

Noul motor este, în esenţă, o evoluţie a apreciatului diesel tri-turbo de 381 CP. Spre deosebire de acesta, însă, BMW va monta o a patra turbină electrică, activă la turaţii reduse pentru o curbă de cuplu mai plată şi turbo-lag zero.

Primul model care se va bucura de serviciile celui mai potent diesel de 3 litri din istorie va fi vârful de lance BMW, Seria 7, sub forma versiunii 750d. Tracţiunea integrală xDrive şi transmisia automată cu opt trepte vor fi standard, aşa cum se întâmpla şi în cazul predecesorului tri-turbo. Ulterior, noul motor B57 TOP îşi va face apariţia şi pe alte modele din gamă, de la Seria 5, la X5 şi X6.

1 thought on “BMW pregăteşte primul diesel cu patru turbine, B57 TOP”

  1. Noul E-Class 2016 va avea de asemenea motor de 3L diesel, 6 cilindri in linie, 4 turbine (2 electrice) si aprox 400 CP. 🙂

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top