BMW revine la Le Mans cu prototipul M Hybrid V8

BMW revine în cursele de anduranță cu un nou model prototip construit după noile reguli ale campionatului WEC: BMW M Hybrid V8.

BMW Motorsport revine în cursa de 24 de ore de la Le Mans și în campionatul de anduranță cu un noul model construit după regulamentul FIA Hypercar. Noul model este numit BMW M Hybrid V8 și va debuta inițial în campionatul american de anduranță IMSA, urmând să fie prezent la startul cursei de 24 de ore de la Daytona din 2023.

BMW revine în cursele de anduranță

Noul model prototip folosește un sistem de propulsie hybrid cu motor V8 de 4.0 litri cu două sisteme turbo. Sistemul dezvoltă 640 CP.  Din 2024, noul model BMW va concura și în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) și va lua startul în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans. BMW a câștigat la Le Mans în 1999 cu prototipul V12 LMR.

Mai multe teste europene sunt programate pentru august înainte ca BMW M Team RLL şi un echipaj de experţi BMW M Motorsport să înceapă pregătirile specifice IMSA cu teste în SUA din septembrie. Pe parcursul fazei de testare, la volan vor fi numeroşi piloţi oficiali BMW M. Cine ocupă cockpiturile pentru sezonul IMSA 2023 va fi decis la o dată ulterioară. Acelaşi lucru este valabil şi pentru echipa de operaţiuni pentru WEC şi piloţii pentru sezonul 2024.

Via BMW

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top