BMW Seria 8 Gran Coupe s-a lansat oficial în cadrul unui concert special al Festivalului SoNoRo

BMW a dezvelit oficial noul model Seria 8 Gran Coupe în cadrul unui eveniment special găzduit de Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida și Festivalul SoNoRo.

Prezentat în cadrul unui concert special al Festivalului SoNoRo găzduit de un spațiu atipic pentru un concert de muzică clasică, noul model BMW a fost dezvelit la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din Capitală.

BMW este partenerul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo de 11 ani. O tradiției a acestei colaborări sunt concertele secrete organizate în spații atipice împreună cu prezentarea unui nou model al mărcii bavareze.

În acest an, noul BMW Seria 8 Gran Coupe a fost dezvelit în acordurile de tango ale legendarului compozitor Astor Piazzolla. Bandoneonistul Marcelo Nisinman a fost acompaniat de italianul Alberto Mesirca, la chitară clasică, şi daneza Janne Thomsen, la flaut.

După 10 zile în Bucureşti, Festivalul SoNoRo este purtat de modelele BMW în ţară, în Cluj şi Sibiu, până pe 17 noiembrie.

Concertul secret a fost găzduit de Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din București în zona care adăpostește o serie de automobile speciale precum modelul de curse Duesenberg ce a aparținut pilotului român Jean Calcianu sau automobilul aerodinamic conceput de inginerul Aurel Persu în 1923.

Un alt moment al evenimentul a fost prezentarea celui mai nou proiect realizat de Adrian Mitu: o instalație grafică dedicată carierei pilotului britanic Stirling Moss.

Lansare BMW X3 și Seria 6 GT în România

Instalaţia va cuprinde în total 28 de panouri, grupate în şapte coloane înalte de 2.12 metri, o referinţă la cele 212 victorii ale lui Moss.

Audienţa a putut să descopere, în premieră, 10 panouri şi să înţeleagă cum evoluează proiectul chiar în prezentarea artistului.

În cele din urmă, noul BMW Seria 8 Gran Coupe a fost dezvăluit chiar de muzicienii SoNoRo. Seria 8 Gran Coupe se alătura familiei coupe-ului Seria 8. Sunt disponibile trei propulsoare la lansare, două cu şase cilindri în linie, diesel şi benzină, şi un V8 benzină cu două turbine twin-scroll care dezvoltă 530 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top