BMW Seria 8 începe numărătoarea inversă. Teste finale

BMW Seria 8

BMW Seria 8 renaște după aproape 20 de ani. Coupe-ul a intrat deja în testele finale, care au loc în Țara Galilor, acestea fiind desfășurate pentru găsirea configurației ideale a sistemelor de rulare și suspensie.

În prim plan, pe parcursul testelor, se află BMW M850i xDrive Coupe, versiunea care integrează natura sportivă a modelului cu eleganța nativă a brand-ului. Sub capota puternic profilată se află motorul V8 complet revizuit și o tehnologie de tracțiune integrală de ultimă oră. Mașina vine cu diferențial blocabil activ pe puntea din spate și suspensie adaptivă M.BMW Seria 8

BMW Seria 8 Concept dezvăluit oficial:

Totul despre noul coupe

Propulsorul cu opt cilindri își face debutul odată cu BMW M850i xDrive. Unitatea promite performanțe pe măsura renumelui și o coloană sonoră demnă de un V8 contemporan, mai ales pe modurile Sport și Sport+. Acesta are greutatea predecesorului său, dar mai multă putere. Coupe-ul primește 68 de cai putere în plus, ajungând acum la 530 de cai putere. Cuplul maxim a crescut cu 100 Nm până la 750 Nm și este disponibil încă de la 1.800 rpm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți încălțate cu anvelope mixte prin intermediul unei transmisii automate sport Steptronic cu 8 rapoarte.

BMW Seria 8

“Noul V8 oferă echilibrul perfect între performanță și emoție”, promite șeful departamentului de Integrare a Sistemelor de Propulsie, Christian Billing. “Mai presus de orice, unitatea cu opt cilindri se armonizează perfect cu transmisia Steptronic la accelerații dinamice. În același timp, sunetul produs de sistemul sport de evacuare reflectă, în mod autentic, modul în care mașina livrează puterea.”

Un centru de greutate coborât și o caroserie rigidă stau la baza viitorului Coupe, care se remarcă printr-o manevrabilitate excepțională. În cazul lui M850i xDrive, agilitatea și direcția primesc asistența sistemului Integral Active Steering. Mai mult, amortizoarele controlate electronic asigură stabilitate maximă în orice moment, astfel că roțile mențin contactul permanent cu solul chiar și pe suprafețe denivelate.

BMW Seria 8

Pe parcursul testelor desfășurate pe drumurile virajate din Țara Galilor, inginerii BMW completează un program complet și intensiv la care a fost supus modelul în ultimul an. Prototipurile BMW Seria 8 au fost testate pe celebrul circuit Nurburgring Nordschleife, dar și în condiții reale de trafic. Acestea nu au scăpat nici de temperaturile extreme, pentru că mașina a ajuns și la Arjeplog în Suedia, dar și în sudul Franței, la Miramas.

BMW Seria 8 va ajunge în showroom-uri anul acesta pentru a revigora un model care a ieșit din producție acum aproape 20 de ani.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top