BMW X8 vine în 2020

BMW X7 iPerformance (23)

BMW X8 este proiectul secret în privința căruia bavarezii refuză să dezvăluie vreo informație. Dacă la început se vehicula o caroserie tip SUV veritabil, acum apare zvonul unui interior care să-i favorizeze pe cei care iau loc pe bancheta din spate, dar și ideea de SUV coupe.

Chiar dacă va veni cu acoperiș cu linie descendentă tipice unui SUV coupe, similar fraților mai mici X4 și X6, BMW X8 va pune accent pe confortul pentru ocupanții banchetei, anunță revista Autocar. Viitorul model va trebui să fie rival pentru Range Rover, dar va rivaliza și cu Bentley Bentayga și Rolls-Royce Cullinan.

Și pentru a nu face sacrificii la capitolul ‘spațiu’, X8 va veni doar cu patru sau cinci locuri, deși viitorul X7, anticipat de conceptul X7 iPerformance, va primi trei rânduri de scaune și șapte locuri.

Conceptul BMW X7 iPerformance redefinește spațiul

Se pare că la baza viitorului SUV coupe se va afla o combinație a platformei CLAR de la BMW și a platformei Architecture of Luxury de la Rolls-Royce. Acest mix îi va ajuta pe inginerii germani să găsească echilibrul perfect fără însă, a crește prea mult masa vehiculului.

BMW a înregistrat deja denumirea X8 și mizează pe piețe ca Rusia, China și Orientul Mijlociu. O decizie finală va fi luată anul acesta, iar mașina va ajunge în showroom-uri în 2020.

*Foto: BMW X7 iPerformance.

 

Adaugati comentariu