BMW XM Label Red: 748 CP pentru cel mai puternic SUV bavarez

BMW XM Red Label

BMW a prezentat oficial cea mai puternică vesiune a SUV-ului XM.  BMW XM Label Red oferă 748 CP livrați de sistemul plug-in hybrid, ceea ce îl face cel mai puternic model M produs vreodată. 

Noul SUV BMW XM Label Red devine cel mai puternic model BMW M produs vreodată. Puterea totală a sistemului hibrid cu încărcare la priză este de 748 CP (550 kW). Sistemul plug-in hybrid este format din motorul V8 de 585 CP și un motor electric integrat în transmisia M Steptronic cu opt trepte ce adaugă 197 CP. Pentru alimentarea motorului electric, XM Label Red folosește o baterie li-ion de 25,7 kWh (capacitate netă) ceea ce îi oferă SUV-ului performant o autonomie electrică ce variază între 75 și 83 kilometri.

BMW XM Red Label

În mod electric, BMW XM Label Red poate atinge o viteză maximă de 140 km/oră. BMW XM Label Red poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/oră, dar cu pachetul opțional M Driver, aceasta poate crește la 290 km/oră.

BMW XM Red Label

BMW XM Red Label

BMW a prezentat SUV-ul supersport XM în toamna anului trecut, fiind primul model SUV dedicat și dezvoltat de la zero de către divizia M GmbH. XM nu are echivalent în gama normală de modele BMW. Divizia M a mai produs un model dedicat în 1978 în forma celebrului M1. BMW XM este un plug-in hybrid ce utilizează motorul V8 de 4,4 litri alături de un motor electric oferind 653 CP și un cuplu de 800 Nm.

BMW XM Red Label

Pentru versiunea de top Label Red, puterea a crescut la 748 CP, iar valoarea cuplului motor a ajuns la 1000 Nm. Producția va începe în luna august 2023 la uzina BMW din Spartanburg, Statele Unite ale Americii. O serie limitată de 500 de exemplare vor fi oferite în nuanța Individual Frozen Carbon Black cu accente roșii.

BMW XM Red Label

BMW XM Label Red va avea premiera mondială la Salonul Auto Internaţional Auto Shanghai din aprilie 2023. China este una dintre cele mai importante regiuni de vânzări pentru BMW XM Label Red, alături de SUA şi Orientul Mijlociu. Modelul poate fi comandat la dealeri începând cu 28 aprilie 2023. Preţul de pornire pentru România este 195.041 Euro cu TVA (163.900 Euro fără TVA).

Via BMW

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top