BMW XM – SUV supersport dezvoltat de la zero de divizia M GmbH

BMW a lansat oficial cel mai sportiv SUV din gama sa: XM. Acesta a fost dezvoltat de la zero de către divizia M, fiind al doilea model M bespoke după celebrul M1 din 1978.

BMW XM este primul model electrificat produs de divizia de performanță M GmbH de la zero. Este cel mai puternic SUV produs de compania germană oferind 653 CP și un cuplu de 800 Nm. Ulterior, din toamna anul 2023, BMW XM va primi și o versiune de top numit XM Red Label cu 748 CP și 1000 Nm.

BMW XM – SUV dezvoltat de divizia M

Modelul BMW XM este un plug-in hybrid ce utilizează motorul V8 de 4,4 litri alături de un motor electric integrat în cutia de viteze automată cu 8 trepte. Cei 653 CP generați de sistemul hybrid propulsează SUV-ul german de la 0 la 100 km/oră în 4,3 secunde. Pentru a alimenta motorul electric, XM folosește o baterie de 25,7 kWh, ce se poate încărca la stații AC cu maxim 7,4 kW.

BMW promite și o coloană sonoră pe măsura emblemei M. Acest lucru provine din sistemul său de evacuare sport, cu clapete controlate electronic şi reglabile continuu şi ţevi de evacuare duble hexagonale, dispuse una deasupra celeilalte, pentru prima dată pe un model BMW M. De asemenea, BMW IconicSounds Electric, dezvoltate ca o colaborare între BMW Group şi compozitorul de coloane sonore Hans Zimmer, creează un fundal sonor adecvat pentru livrarea puterii motorului electric.

Modelul XM dispune de tracțiune integrală M xDrive cu o configurație orientată către puntea spate.

Cockpitul și scaunele din față au fost gândite pentru o experiență activă la volan, în timp ce pasagerii din spate se pot bucura de luxul oferit. Iluminarea ambientală, controlul automat al climatizării pe patru zone, sistemul de sonorizare surround Harman Kardon şi sistemul Travel & Comfort sunt toate dotări standard, în timp ce lista de opţiuni include sistemul de sonorizare surround Bowers & Wilkins Diamond cu amplificator de 1.500 W şi patru difuzoare suplimentare în zona plafonului.

Autonomia anunțată în mod complet electric este de 88 kilometri. SUV-ul XM are o masă totală de 2,7 tone și va fi produs în uzina BMW din Spartanburg, Statele Unite ale Americii, începând cu luna decembrie a acestui an. Primele unități vor fi livrate în primăvara anului viitor, principalele piețe fiind Statele Unite, China și Orientul Mijlociu.

BMW nu a dat detalii despre prețul noului model XM, dar cel mai probabul acesta va deveni cel mai scump model din gamă țintind către modele concurente ca Porsche Cayenne Turbo S e-Hybrid sau Range Rover P510e.

Via BMW

Adaugati comentariu