Bonus de 7.500 USD pentru achiziția de mașini Tesla. Compania încearcă astfel să-și atingă ținta de vânzări

tesla model y

Constructorul de automobile electrice Tesla Inc. a decis să ofere clienţilor americani un discount de 7.500 de dolari, dacă aceştia achiziţionează modele ale sale până la finele anului.

Iniţiativa relansează dezbaterile cu privire la problemele cu care se confruntă Tesla în a-şi atinge ţinta de livrări..

Discount-ul de 7.500 de dolari oferit de Tesla celor care cumpără un sedan Model 3 sau un SUV Model Y este dublu faţă de ceea ce oferea aceeaşi companie la începutul acestei luni, şi cel mai probabil are legătură cu modificările în legislaţia fiscală americană ce urmează să intre în vigoare în 2023, notează Bloomberg.

Conform modificărilor aduse de Inflation Reduction Act la stimulentele federale pentru achiziţionarea de automobile electrice, achiziţionarea unui automobil Tesla ar urma să aducă cumpărătorului credite fiscale în valoare de 3.750 de dolari, începând din luna ianuarie 2023. Însă lucrurile s-au schimbat săptămâna aceasta, când Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că a decis să amâne publicarea normelor metodologice, ceea ce ar putea permite anumitor consumatori să beneficieze de credite fiscale în valoare de 7.500 de dolari la începutul anului următor.

Este ceva neobişnuit pentru Tesla să ofere reduceri atât de mari, în condiţiile în care de mai mulţi ani fondatorul şi directorul general Elon Musk a impus o politică strictă de discounturi zero. Însă un discount de 7.500 de dolari este cel mai recent semnal că prognozele lui Elon Musk, referitoare la un sfârşit de an “de poveste” nu se vor îndeplini. Tesla a redus preţurile şi producţia în China iar Musk a criticat în repetate rânduri Rezerva Federală americană pentru că a majorat dobânda de referinţă.

Tesla a anunţat deja că se aşteaptă să nu îşi atingă obiectivul privind majorarea cu 50% a livrărilor în acest an. Producţia Tesla a depăşit livrările cu peste 22.000 de unităţi în trimestrul al treilea iar constructorul i-a prevenit deja pe investitori că va exista un nou decalaj între producţie şi livrări la finele anului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top