Boom-ul din livrările la domiciliu impulsionează vânzarea de vehicule utilitare

Livrari la domiciliu

Deși industria auto este în recesiune din cauza crizei epidemiologice, iar înmatriculările de automobile în scădere,  pe segmentul vehiculelor utilitare se înregistrează și creșteri. Cel puțin așa arată o statitsică din Marea Britanie. Iată de de!

Foto:arhiva

În virtutea creșterii fără precedent a serviciilor de livrări la domiciliu, se pare că mulți comercianți și-au completat flotele, cu vehicule comerciale ușoare, ceea ce a schimbat, de la instaurarea crizei epidemiologice configurația vânzărilor de mașini.

Livrari la domiciliu

Vânzările de vehicule noi din Marea Britanie și Germania  au scăzut în martie cu 40%

Conform unui studiu efectuat de un portal online de vânzări auto din Marea Bitanie (BuyaCar.co.uk) vânzările de van-uri în luna martie au crescut cu 20 de procente, în timp ce căutarea de modele utilitare pe respectivul site a crescut cu 30%.

De asemenea a crescut cu 24% cererea de aplicații privind finanțarea de vehicule pentru persoanele liber-profesioniste!

Deși vânzările, în general sunt în scădere, în trend cu ceea ce se întâmplă în majoritatea țărilor, vânzarea de vehicule cu aspecte practice ridicate contină să crească în Regatul Unit.

Livrari la domiciliu

Boom-ul este alimentat de cererea de astfel de vehicule pentru livrările la domiciliu, ca urmarea măsurilor de izolare impuse de guvern și necesitatea ca serviciie de curierat, dar și a unor persoane private de a rămâne mobile și să poată face față cererii crescute.

Platforma online a facilitat livrarea gratuită a mașinilor achiziționate de către furinizorii de servicii – comercianți, instalatori, electricieni, persoane care se ocupă cu îngrijirea bătrânilor sau a persoanelor vulnerabile – predarea contactless și garanție gratuită.

Un discount semnificativ a fost acordat celor care aveau nevoie urgentă de a-și înlocui vechea mașină, dar și celor implicați în activitățile menționate, pentru a evita astfel utilizarea transportului în comun și a răspândirii infecției.

Livrari la domiciliu

Raportul este prezentet aici:

https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-03-29_GB_Mobility_Report_en.pdf

TOP conctructori auto cu cele mai verzi flote din Europa

Adaugati comentariu