Piețele auto din Germania și Marea Britanie au scăzut cu aproximativ 40% în luna martie

inmatriculari martie 2020 piața auto second-hand

În ciuda pandemiei de coronavirus, piețele auto din Germania și Marea Britanie au înregistrat scăderi semnificativ mai mici față de cele înregistrate în Franța, Spania și Italia.

Pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a afectat grav întreaga piață europeană în luna martie. Pe piețele auto din Italia, Franța și Spania, scăderile au fost dramatice la capitolul vânzări și înmatriculări automobile noi.

Virusul a afectat și piața din Germania, unde înmatriculările de mașini noi au scăzut la 38%. Showroom-urile au fost închise la jumătatea lunii, iar germanii estimează o scădere și mai mare în luna aprilie dacă piața va rămâne în condiții de criză.

În luna martie 2020, germanii au înmatriculat 215.000 automobile. Volkswagen a înregistrat o scădere de 35%, iar Mercedes-Benz și BMW au scăzut cu 28% și, respectiv, 21%. Înmatriculările de automobile Ford au scăzut cu 50% în Germania.

În Marea Britanie, înmatriculările au scăzut cu 44% în luna martie. În mod normal, martie este una dintre cele mai bune luni la capitolul vânzări auto în Marea Britanie, dar de daca această au fost înmatriculate 254.684 automobile, cea mai slabă cifră înregistrată din 1999.

În luna martie 2020, înmatriculările de mașini noi pe piața din Franța au scăzut cu 72%, iar pe piața din Italia, o țară lovită puternic de efectele pandemiei, piața auto scăzut și mai puternic. Înmatriculările din luna martie au scăzut cu 85%.

via Automotive News

 

Adaugati comentariu