Bosch investeşte 25 mil. euro în noul sediu al Centrului de Inginerie de la Cluj

Compania germană Bosch a pus piatra de temelie pentru clădirea ce va găzdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca, o investiţie de 25 de milioane de euro, ce va fi finalizată în 2019.

În Centrul de Inginerie deja existent în Cluj-Napoca, înfiinţat în anul 2013, ingineri talentaţi lucrează la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea automatizată, Internetul lucrurilor (Internet of Things – IoT) şi industria conectată (Industria 4.0).

Cei aproximativ 400 de angajaţi care lucrează deja în diferitele locaţii ale Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca vor fi relocaţi în noua clădire.

„Bosch şi-a extins activităţile de cercetare şi dezvoltare în Romania în ultimii cinci ani, astfel că am decis să construim propria noastră clădire care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj. Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluţii şi tehnologii pentru viitor în România, cu experţi locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic”, a arătat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activităţi care anterior erau desfăşurate în diferite locaţii din Cluj.

Bosch planifică o investiţie de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul campusului de software DaVinci, şi va fi finalizată în anul 2019.

„Pentru Bosch, asigurarea unor condiţii optime de muncă pentru angajaţi reprezintă o prioritate. Astfel, clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătraţi şi va avea peste 6 etaje, va oferi angajaţilor noştri atât condiţii de muncă inspiraţionale, cât şi restaurante, spaţii de recreere, o sală de sport şi parcări subterane”, a afirmat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Centrul de cercetare şi dezvoltare din Cluj are o colaborare strânsă cu alte centre din reţeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, judeţul Cluj. El dezvoltă produse de ultimă generaţie în domeniile software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică.

Susţinerea educaţiei şi comunităţilor locale

Grupul Bosch îşi asumă o responsabilitate deosebită în ceea ce priveşte piaţa muncii şi educaţia. De exemplu, compania a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei. Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Alte proiecte educaţionale iniţiate de companie pe plan local includ Școala Duală, ce susţine pregătirea practică a elevilor în cadrul fabricilor Bosch din Cluj şi Blaj, dar şi cursuri de conducere autonomă, organizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În acelaşi timp, Bosch oferă sprijin financiar şi mentorat tinerilor talentaţi prin intermediul unor proiecte educaţionale, precum “Hour of Code”, “Kids in Tech”, unde copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puţin dezvoltate ale ţării primesc acces la tehnologie digitală, sau “BattleLab Robotica” (Sumo Robotic), o competiţie care implică roboţi autonomi creaţi de studenţi.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top