Bosch renunță la circa 1.500 de angajați pentru a se adapta la cererea din industria auto

bosch

Bosch trebuie să renunţe la aproximativ 1.500 de angajaţi la două din unităţile sale din Germania, până în 2025, pentru a adapta personalul la modificarea cererii şi la tehnologiile din sectorul auto.

„Ca şi alte companii, trebuie să ajustăm nivelul forţei de muncă la actuala situaţie, la schimbările structurale din sectorul auto şi la intrarea pe piaţă a noilor tehnologii. Vedem necesitatea de a renunța la până la 1.500 de angajaţi până în 2025, în domeniul dezvoltării, administrativ şi al vânzărilor de la unităţile din Feuerbach şi Schwieberdingen”, a afirmat un purtător de cuvânt al Bosch.

Compania încearcă să mute angajaţii la alte departamente, să facă pensionări anticipate sau acorduri de disponibilizări voluntare, iar compania este în negocieri cu sindicatul privind concedierile.

„Ne confruntăm cu provocări mai extinse decât estimam la începutul anului… Chiar dacă vrem să menţinem un nivel optim al forţei de muncă, cu noile produse şi măsuri de formare profesională, va trebui să facem ajustări pentru a remedia situaţia din unele domenii”, notează oficialii Bosch.

Compania a afirmat că nu se vor efectua concedieri la diviziile de mobilitate din Germania până la finalul lui 2027.

– Bosch a prezentat noi tehnologii la IAA Mobility 2023
– Bosch își majorează investițiile în tehnologia hidrogenului

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top