Lovitură de proporții pentru Marea Britanie. Brexit gonește producătorii auto. Ce va face Nissan?

Nissan Sunderland

Lovitură de proporții pentru Marea Britanie. Producția Nissan s-ar putea muta în alte state, membre ale Uniunii Europene, în cazul în care Brexit-ul se va produce fără un acord comercial. La ora actuală, japonezii construiesc Qashqai, Juke și Leaf la uzina de la Sunderland și intenționau să transfere și producția SUV-ului X-Trail pe pământ britanic.

Nissan este încă unul dintre producătorii care iau în considerare mutarea producției din Marea Britanie după Brexit. Niponii s-ar putea orienta către Spania pentru producția SUV-ului compact Qashqai, cel mai bine vândut în clasa lui, în timp ce Juke ar putea vedea lumina zilei în afara continentului, scrie AutoNews Europe, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Nissan Sunderland

Alți producători, printr care și Jaguar Land Rover, au anunțat întreruperi temporare ale producției, în așteptarea unei decizii finale. BMW plănuiește, de asemenea, întreruperea producției la uzina Mini de la Oxford pentru două zile,la sfâșitul acestei luni, și anunță că va lucra cu mai puține ture în cazul unui Brexit fără acord comercial cu autoritățile de la Bruxelles. Și PSA așteaptă un deznodământ pentru a decide dacă va continua să producă Opel (Vauxhall) Astra în Marea Britanie.

Plecarea acestora ar fi o lovitură colosală pentru Marea Britanie. Uzina Nissan din nord-estul Angliei, este cel mai mare centru de producție din industria auto locală. Decizia de a părăsi regiunea ar putea afecta și rețeaua de furnizare a pieselor.

Test drive Nissan Qashqai facelift – Așa a început SUV-mania

În 2016, fostul prim ministru Theresa May a semnat un acord cu Nissan prin care producătorul auto se angaja să construiască în continuare SUV-ul compact la Sunderland. Reuters anunța, la acea vreme, că guvernul britanic a promis în schimb sprijin suplimentar companiei japoneze, dându-i asigurări că Brexit nu va afecta uzina care exportă 55% dintre mașinile construite acolo către Europa. Cel care a semnat acordul cu trei ani în urmă a fost fostul CEO al companiei, Carlos Ghosn, arestat între timp, pentru evaziune fiscală.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top