Carlos Ghosn, la închisoare de Revelion. Până când va mai rămâne după gratii?

Carlos Ghosn

Fondatorul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, va petrece noaptea dintre ani în închisoare, deși primise, la un moment dat, decizia de eliberare. Instanța japoneză a anunțat că îi prelungește mandatul de arestare până pe 11 ianuarie, în urma unor noi acuzații.

Arestat pe 19 noiembrie, după ce a fost acuzat de fraudă, Carlos Ghosn nu va fi acasă nici de Revelion. Acesta rămâne reținut la Tokyo, pentru că procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare. Acesta nu va fi eliberat mai devreme de 11 ianuarie.

Ghosn a fost acuzat de fraudă fiscală, pentru că nu și-a fi declarat mare parte din salariu pe o perioadă de cinci ani și pentru că ar fi transferat în conturile companiei pierderi din investițiile personale în valoare totală de 16,6 miliarde de dolari, înregistrate în perioada crizei financiare mondiale din 2008.

De trei ori a decis instanța să prelungească arestul lui Ghosn, omul de afaceri negând că ar fi provocat pierderi financiare celor trei companii și cerând să fie anchetat în libertate. Nissan și Mitsubishi îi caută deja înlocuitor, dar Renault a decis să-l păstreze în funcție.

Cel acuzat că ar fi complicele său, Greg Kelly, arestat tot pe 19 noiembrie, a fost eliberat pe cauțiune, în urmă cu două săptămâni.

Dacă va fi găsit vinovat, Ghosn riscă o condamnare de 10 ani de închisoare.

Adaugati comentariu