Carlos Ghosn – rearestat înainte de a fi eliberat

Carlos Ghosn

Șeful Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, a primit vestea eliberării, dar a fost reaestat în Japonia. Ghosn a primit noi capete de acuzare. Conform acuzațiilor, acesta ar fi transferat pierderi în valoare de 16,6 milioane de dolari din investițiile personale în conturile Nissan.

Carlos Ghosn primise vestea eliberării pe cauțiune, dar nu a apucat să se bucure de libertate. Francezul fusese anunțat că instanța respinsese cererea procurorilor de a-i prelungi arestul cu încă 10 zile. Dar au apărut acuzații noi în contul său. Procurorii l-au acuzat pe Ghosn de transferul unei investiții private în conturile Nissan, în urma crizei financiare din 2008.

Fondatorul Alianței fusese deja acuzat de fraudă, pentru că nu declarase adevărata valoare a salariului său pentru o perioadă de cinci ani, în Japonia, evaziunea fiscal ridicându-se astfel la aproape 90 de milioane de dolari.

Ghosn a respins însă, orice acuzații. Într-o declarație făcută publică prin intermediul avocaților săi, omul de afaceri susține: “Așa ceva este inacceptabil. Vreau să fiu auzit și vreau să-mi refac reputația în instanță.”

Ghosn fusese arestat în Japonia pe 19 noiembrie. Nissan și Mitsubishi l-au destituit, dar Renault îl păsrează încă, în funcția de președinte și CEO. Un fost director Nissan, Greg Kelly, a fost, de asemenea arestat în dosar și acuzat că a fost complicele lui Ghosn, dar acesta ar putea fi eliberat astăzi.

Dacă va fi găsit vinovat, Carlos Ghosn ar putea fi condamnat la până la 10 ani de închisoare.

 

Adaugati comentariu