Bugatti Divo va fi cea mai scumpă mașină de serie construită vreodată

Bugatti Divo

Bugatti Divo va fi cea mai scumpă mașină de serie construită vreodată, susțin francezii, cu două săptămâni înaintea prezentării oficiale a misteriosului automobil. Constructorul din Hexagon continuă serie de teasere cu scurte filme în care oficiali din companie vorbesc despre viitorul hypercar.

Au apărut primele patru clipuri din seria de opt programată de francezi. Unul dintre filmele postate pe pagina de Facebook Bugatti îl înfățișează pe șeful companiei, Stephen Winkelmann. Directorul Diviziei de Design Achim Anscheidt, șeful departamentului de Design Exterior, Frank Heyl, și coordonatorul proiectului Divo, Pierre Rommelfanger, dezvăluie și ei amănunte despre misteriosul automobil. Mașina va avea un nume inspirat de pilotul de legendă Albert Divo, care, de două ori, a trecut primul linia de sosire a celebrei curse Targa Florio, la finalul anilor ’20.

Așa arată cel mai accesibil Bugatti Chiron construit vreodată.

E făcut din piese LEGO

Winkelmann confirmă că Divo va beneficia de o structură ulltra-ușoară și va produce o forță de apăsare foarte mare, ceea ce îi va permite mașinii să fie mai agilă și mai rapidă ca orice alt Bugatti dinaintea sa. Șeful Bugatti confirmă și faptul că doar 40 de unități vor fi construite, iar cine vrea să achiziționeze exclusivistul vehicul va trebui să plătească cinci milioane de euro. Prețul comunicat de Winkelmann face Bugatti Divo cea mai scumpă mașină de serie din toate timpurile.

Bugatti Divo

La sfârșitul lunii trecute, constructorul din Molsheim a făcut publică o imagine care arăta un element aerodinamic lateral, urmând apoi un clip de câteva secunde cu stopurile hypercar-ului pe fondul sonor al unui scârțâit de roți. Imaginile confirmă că Divo va fi inspirat și de Vision Gran Turismo, care face parte din seria de concepte virtuale desenate anume pentru jocuri video.

Record pentru Bugatti! A livrat 70 de unități Chiron în 2017!

Rămâne de văzut dacă Divo va avea la bază modelul Chiron și dacă va fi promovat și comercializat ca ediție specială Chiron sau ca model independent.

Viitorul Bugatti Divo va fi prezentat pe 24 august în California.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top