Teaser audio. Divo e cel mai bine păstrat secret de la Bugatti

Bugatti Divo

Bugatti Divo este, la ora actuală, cel mai bine păstrat secret al constructorului francez. Bugatti face public un scurt teaser. Un singur cadru arată ceea ce poate fi unul dinstre stopurile cu aspect tridimensional ale viitorului hypercar, care va fi construit într-o ediție super-limitată.

Teaser-ul, care redă scârțâit de roți și un vag sunet de motor, este însoțit de hashtag-ul “Built for corners” (“Construit pentru viraje”), ceea ce subliniază natura ultra-sportivă a modelului. Bugatti face referire și la “forța de apăsare și la forțele G uriașe”. Francezii trec în contul bolidului o dinamică impresionantă, cu care vor să atace recordul de viteză pe circuitul de la Nurburgring, deținut, la ora actuală de Koenigsegg Agera RS.

“Fericirea nu este după colț. Este chiar în colț, în viraj. Divo este făcut anume pentru viraje. Cu Divo, vrem să încântăm oamenii din lumea întreagă”, spune șeful companiei, Stephan Winkelmann.

Bugatti Divo este mașina de 5 milioane de euro

care va fi prezentată în august

Numele este inspirit de pilotul francez Albert Divo, care a câștigat edițiile din 1928 și 1929 ale legendarei curse Targa Florio. Deși va avea la bază soluțiile tehnice ale lui Chiron, Divo va reprezenta prima expresie a noii divizii de construcții de caroserii de la Bugatii. “Un limbaj de design nou, puternic”, promit francezii. Noua mașină va primi un pachet aerodinamic mai agresiv, o suspensie mai rigidă și o masă redusă.

Doar 40 de unități Divo va construi Bugatti, ceea ce va menține caracterul exclusivist al hypercar-ului francez. Mașina ultra-performantă va beneficia de o construcție ultra-ușoară și va fi pusă în mișcare de un monstruos W16 quad-turbo de 8.0 litri, cu aproximativ 1500 de cai putere și cuplu de 1.600 Nm.

Divo va fi prezentat pe 24 august, cu ocazia Quail Motrosports, eveniment care va avea loc în California, Statele Unite. Un exemplar Bugatti Divo va ajunge și la Concursul Eleganței de la Pebble Beach. Prețul de pornire va fi de 5 milioane de euro.

.

 

Adaugati comentariu