BYD Han EV: sedan electric lansat în Europa ca rival pentru Tesla Model 3

byd-han-2 autoexpert.ro

Constructorul chinez BYD continuă ofensiva pe piața europeană prin lansarea unui sedan electric numit Han EV. Noul model se alătură SUV-ului electric BYD Tang EV600, ce va veni în Europa spre finalul anului.

Alături de SUV-ul electric Tang EV600 ce va fi comercializat de constructorul chinez pe piața din Norvegia, BYD a anunțat și lansarea europeană a modelului sedan Han EV.

Având o lungime de 4.980 mm, Sedanul-ul electric va fi un rival direct pentru Tesla Model 3, constructorul chinez anunțând o autonomie oficială de 605 km, măsurată conform standardului NEDC. BYD spune că modelul folosește un acumulator  cu o densitate mai mare, dar nu a comunicat capacitatea bateriei.

BYD Han EV va fi lansat pentru început în China unde va fi disponibil în versiune cu un motor electric de 222 CP sau în variantă cu două motoare electrice (222 CP și 272 CP), câte unul pentru fiecare punte. În versiunea de top, BYD Han poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.9 secunde.

Modelul folosește conectivitate 5G și are integrat și sistemul de asistență DiPilot.

În Europa, prețurile pentru modelul BYD Han EV vor începe de la 45.000 euro, dar nu a fost încă comunicată data lansării.

via Autocar

Adaugati comentariu