BYD Tang EV600: constructorul chinez intră oficial pe piața europeană cu un SUV electric

Constructorul chinez BYD va intra oficial pe piața de automobile din Europa cu modelul electric Tang EV600, un SUV ce va fi vândut pe piața din Norvegia.

BYD, unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, este prezent în Europa pe piața vehiculelor comerciale, mai precis cea a mijloacelor de transport în comun. Chiar primăria orașului București a testat un autobuz electric BYD acum câțiva ani pentru o potențială achiziție.

BYD vrea să intre și pe piața auto din Europa și va face acest lucru un cu model SUV electric. Numit BYD Tang EV600, modelul din China folosește o baterie de 82.8 kWh, ce îi asigură o autonomie declarată de 520 km, calculată conform standardului NEDC. Autonomia reală este probabil, undeva în jurul cifrei de 400 km.

În China, BYD comercializează modelul Tang în două versiuni. Prima folosește un singur motor electric de 245 CP, iar a doua versiunea are două motoare electrice și o putere totală de 490 CP.

Prima piață europeană care va primi modelul BYD Tang este Norvegia. Țara scandinavă înregistrează vânzări semnificative de automobile electrice și pare cea mai bună alegere pentru modelul chinezesc. Constructorul BYD a mai anunțat și lansarea europeană pentru o serie de utilitare electrice și un camion electric pentru manevrarea containerolor.

 

Adaugati comentariu