Ca pâinea caldă – Jumătate dintre tichetele Rabla s-au dat în prima săptămână

Programul rabla clasic Sfântu Gheorghe

Jumătate dintre tichetele oferite suplimentar în programul Rabla au fost deja epuizate încă din prima săptămână. 30.000 de vouchere au fost alocate în această toamnă, pe lângă cele 20.000 disponibile în primăvară.

De mai puțin de o săptămână au avut nevoie românii pentru a achiziționa aproape 15.000 de tichete Rabla. 11.000 dintre acestea au ajuns la persoane fizice, în timp ce 4.000 au fost rezervate de persoane juridice. Acestea au fost înregistrate în sistemul informatic al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) în doar patru zile de la alocarea bugetului suplimentar, până vineri la ora prânzului.

15.000 de tichete, obținute în urma casării unor automobile mai vechi de 8 ani, sunt încă disponibile, dar sunt preconizări că și acestea vor fi epuizate până la sfârșitul săptămânii viitoare.

S-a schimbat modificarea. Mașina casată în programul Rabla

va trebui să aibă ITP valabil

Autoritățile anunță că intenționează să ofere cel puțin 50.000 de tichete în cadrul programului Rabla în de anul viitor.

Buegtul alocat inițial programului Rabla a fost de 253 de milioane de lei. La începutul lunii septembrie, însă, s-a anunțat suplimentarea programului cu 200 de milioane de lei, ceea ce echivalează cu aproximativ 30.000 de tichete.

Prima de casare rămâne 6.500 de lei, primită în urma casării unui autoturism uzat, mai vechi de opt ani, în vederea achiziționării unei mașini noi, cu emisii sub 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. La prima de casare, se poate adăuga un eco-bonus în valoare de 1.000 de lei, atunci când autoturismul nou prezintă emisii de cel mult 90 de grame de dioxid de carbon la kilometru. În cazul achiziționării unui autoturism cu sistem de propulsie hibridă, viitorul proprietar poate primi si un eco-voucher în valoare de 1.700 de lei.

Adaugati comentariu