Programul Rabla Clasic revine! Bugetul a fost suplimentat

Rabla Clasic

Programul Rabla Clasic se întoarce! Bugetul celui mai longeviv program guvernamental de la noi va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei și va fi aprobat săptămâna viitoare.

Taxa auto – forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018

În prima partea a anului, au fost alocate 130 de milioane de lei pentru persoane fizice și 20 de milioane pentru persoane juridice, dar sumele au fost epuizate rapid. Autoritățile anunță că, în baza programului, au fost introduse pe piață 21.000 de mașini noi.

Noua suplimentare de buget echivalează cu 30.000 de tichete. Partea a doua a programului va demara săptămâna viitoare.

Un nou program RABLA doar pentru bucureșteni.

Vouchere în valoare de…

Prima de casare își păstrează valoarea de 6.500 de lei și se acordă proprietarilor de mașini mai vechi de 8 ani, care intenționează să achiziționeze un autoturism nou. De anul viitor, mașina dată spre casare va trebui să aibă Inspecția Tehnică Periodică valabilă. La acecastă primă, se poate adăuga prima de 1.000 de lei, dacă mașina nouă are o normă de poluare mai mică sau egală cu 100 g CO2./km. Achiziționarea unei mașini cu propulsie hibrid este finanțată cu încă 1.700 de lei. Programul Rabla Plus îi aduce viitorului proprietar o primă de 10.000 de euro la achiziționarea unui vehicul electric.

Ministrul Mediului anunță că sunt introduse deja peste 500 de cereri de mașini electrice și aproximativ diferența până la 1.000 de mașini hibrid și plug-in hibrid.

Adaugati comentariu