Rabla Plus – Cine își ia mașină electrică poate cere până la 45.000 de lei de la stat

Românii care vor să-și ia o mașină electrică pot cere de la stat o subvenție de până la 45.00 de lei. Programul guvernamental Rabla Plus începe astăzi.

Înscrierile pentru programul reglementat de Ministerul Mediului sunt posibile începând de astăzi și până pe 28 septembrie 2018. Orice persoană fizică ce alege să achiziționeze o mașină electrică poate cere de la stat o subvenție nerambursabilă care depășește suma de 9.000 de euro. Mai precis, ecotichetul este în valoare de:

  • 45.000 de lei, dar nu trebuie să depășească 50% din prețul de achiziție al autovehiculului nou pur electric.
  • 20.000 de lei, dar nu trebuie să depășească 50% din prețul de achiziție al autovehiculului nou electric hibrid, cu sursă de alimentare externă, cu o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mica de 50 g/km.

O persoană fizică va putea folosi un singur ecotichet pe an, dar acestea nu se pot cumula, astfel încât un singur tichet poate fi folosit pentru o mașină electrică. Valoarea etichetului va fi scăzută din prețul de achiziție al mașinii noi. Acesta se eliberează în baza unei copii certificate “conform cu originalul” a actului de identitate și a unui certificat de atestare fiscală în original, eliberat de autoritățile locale de domiciliu/reședință.

Test drive Renault Zoe ZF 40 Intens.

Adio, anxietate!

Pentru a elimina confuziile, Ordinul Ministerului Mediului nr. 660/2017prevede că mașinile electrice sunt cele care, în vederea rulării electrice, preiau energie din două surse de energie stocată (un combustibil consumabil, respective un dispozitiv de stocare a energiei electrice), care are o sursă de alimentare externă (Plug-In).

Același ordin prevede că autovehiculele pur electrice sunt cele propulsate de un motor electric cu energie furnizată de baterii reîncărcabile, alimentat de o sursă externă de energie electrică, clasificate ca mașini cu emisii poluante zero.

Adaugati comentariu