Cadillac anulează lansarea EV-ului Lyriq datorită coronavirus

Cadillac anulează lansarea EV-ului Lyriq datorită coronoavirus

Cadillac a decis să renunțe la premiera primului său crossover electric, Lyriq, datorită epidemiei de coronavirus (Covid-19). Noul EV ar fi trebuit să debuteze într-un eveniment public la începutul lunii aprilie, conform Bloomberg.

Mary Barra, președintele și CEO-ul General Motors, anunțase recent EV-ul Lyriq drept primul dintr-o serie largă de modele pe baterii. Momentan, premiera modelului Lyriq a fost anulată datorită temerilor legate de răspândirea noului coronavirus (Covid-19). Conform publicației americane, Cadillac reevaluează deja planurile sale cu Lyriq, model ce nu va mai fi prezentat pe 2 aprilie la Los Angeles.

Crossover-ul de lux cu emisii zero era primul reprezentant din noua familie EV a constructorului american. Lyriq va fi construit pe baza noii arhitecturi, a noilor baterii și sistemului de propulsie prezentat de GM. Botezat „Ultium”, ansamblul modular va fi utilizat pentru o serie întreagă de modele. De la micile Chevrolet la marele pickup GMC Hummer, sau o serie întreagă de SUV-uri. Lyriq, a cărui prezentare pare afectată direct de coronoavirus, ar putea fi crucial pentru Cadillac.

Constructorul de lux din SUA se luptă de ani buni să-și recapete prestigiul. În plus, Cadillac vrea să devină un concurent direct pentru Tesla. La fel ca în cazul altor companii, coronavirus nu afectează doar EV-ul Lyriq. Covid-19 a dus la măsuri drastice în cazul multor firme internaționale. Acestea au decis să limiteze întâlnirile directe – interne și externe – dar și călătoriile în interes profesional.

Adaugati comentariu