Cadillac Escalade, lux și tehnologii pentru 2021

Cadillac Escalade, lux și tehnologii pentru 2021

Cadillac Escalade, personificarea luxului american în segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni, a ajuns la cea de-a cincea generație. Va deveni disponibil pe piața americană spre finalul anului, în format MY (model year) 2021.

Nu există brand în ultimele două decenii care să se identifice mai mult cu un singur model decât Cadillac și Escalade. A fost lansat acum mai bine de 20 de ani drept o versiune rebotezată a modelului GMC Yukon Denali. Escalade se distanțează acum și mai mult de „frații” de concern Chevy Tahoe și GMC Yukon. Toate trei modelele sunt complet regândite, iar GM le-a oferit și o nouă platformă.

Cadillac Escalade, lux și tehnologii pentru 2021

Pentru Cadillac, asta înseamnă că Escalade trece în sfârșit la o suspensie spate independentă. În plus, ambele punți au parte de Magnetic Ride Control și o nouă „Air Ride Adaptive Suspension”. Tracțiunea integrală beneficiază, de asemenea, de aportul unui nou sistem eLSD. Spre deosebire de alte mărci de la General Motors, Cadillac este oficial disponibil în Europa. Astfel, ne putem aștepta ca la un moment dat noua generație Escalade să ajungă și pe Bătrânul Continent.

Fără EV, doar cu benzină și diesel

Mai ales că producătorul american propune, pentru prima oară, și o motorizare diesel. Astfel, Cadillac Escalade va fi disponibil cu un V8 de 6,2 litri pe benzină sau cu un turbodiesel de 3 litri. Primul livrează 420 CP, al doilea doar 277 CP. Totuși, ambele au același nivel al cuplului maxim – 623 Nm – și împart transmisia automată cu 10 trepte. Din punct de vedere stilistic, Escalade adoptă cel mai recent design al casei. Acesta implică aceleași forme pronunțat geometrice, dar și un tratament vertical al sistemelor de iluminat: faruri, LED-urile de zi sau stopurile 3D.

Cadillac Escalade, lux și tehnologii pentru 2021

Cadillac Escalade excelează la mai multe capitole în interior. Este la fel de luxos ca și înainte. În plus, de acum oferă și mai mult spațiu. Inclusiv în portbagaj, care ajunge la 722 de litri, în ciuda formatului cu trei rânduri de locuri. Apoi,șoferul este mereu în centrul atenției. Aceasta deoarece Cadillac introduce primul display curbat OLED din industrie. Are o diagonală de peste 38 de inch și rezoluție dublă față de un TV 4k.

Cadillac Escalade, lux și tehnologii pentru 2021

Sistemul nu este complet unitar, ci include trei ecrane. Un centru informațional de 7,2 inch cu comandă tactilă se află în stânga volanului. Instrumentarul de bord digital are 14,2 inch. Iar sistemul de infotainment primește propriul OLED de 16,9 inch. Cadillac include pe Escalade și sistem de navigație cu realitate augmentată sau „Night Vision”. Iar sistemul semi-autonom Super Cruise își face și el apariția, de acum și cu funcție de schimbare a benzilor.

Adaugati comentariu