GM va investi 2,2 miliarde de $ în SUV-uri și pickup-uri EV

GM va investi 2,2 miliarde de $ în SUV-uri și pickup-uri EV

GM, SUV și pickup EV – o combinație care va deveni realitate de la sfârșitul anului 2021. Constructorul american a anunțat recent o investiție de 2,2 miliarde de dolari pentru noua sa linie de modele complet electrice.

Strategia de dezvoltare a noilor modele SUV și pickup EV de la GM va prinde contur odată cu demararea transformării uzinei „Detroit-Hamtramck” în prima unitate GM complet dedicată producției modelelor EV. Primul model construit acolo, de la sfârșitul lui 2021, va fi un pickup. Acesta va fi urmat de modelul autonom Cruise Origin, recent prezentat la San Francisco, cel mai probabil din 2022.

„Prin intermediul acestei investiții, GM face un pas major în transformarea în realitate a viziunii proprii pentru un viitor complet electric,” a spus Mark Reuss, președintele GM, în cadrul unui eveniment desfășurat la fabrica din statul Michigan. „Pickup-ul nostru electric este primul din numeroasele modele tip „truck” ce vor fi construite la Detroit-Hamtramck în următorii ani.”

GM a mai anunțat și alte investiții legate de noua linie de SUV-uri și pickup-uri EV. Anterior, în toamna lui 2018, compania a demarat un amplu program de investiții – de 2,5 miliarde de dolari – la facilitățile sale din statul Michigan.

GM va investi 2,2 miliarde de $ în SUV-uri și pickup-uri EV

În plus, GM și LG Chem au demarat un parteneriat în valoare de 2,3 mld. $ pentru a fabrica celule de acumulatori în Lordstown, Ohio. Acestea sunt, conform noului anunț, destinate bateriilor modelelor de la Detroit-Hamtramck. Momentan fabrica asamblează modelele Chevrolet Impala și Cadillac CT6. Procesul de reconstrucție va demara din februarie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top