Cruise Origin – GM face pasul „dincolo de automobil”

Cruise Origin - GM face pasul „dincolo de automobil”

Cruise Origin este, în viziunea GM, viitorul model de vehicul complet electric și autonom ce va susține economia mobilității partajate. Prezentarea sa a avut loc la San Francisco, în cadrul unui eveniment sugestiv intitulat „Moving Beyond the Car”.

Cruise, divizia de tehnologii autonome a gigantului General Motors, a înfățișat modelul Origin drept un posibil salt dincolo de automobilele convenționale. Concret, GM și-a exprimat dorința de a crea un astfel de vehicul încă din 2018 – Origin este lipsit de elementele clasice de control: volan, pedale, etc.

Cruise Origin - GM face pasul „dincolo de automobil”

Astfel, Cruise Origin, preconizat să intre în producția de serie (data precisă nu este însă stabilită) va deveni un vehicul conform normelor „Level 5 SAE” – adică unul cu adevărat „driverless”. Conceptul nu este nou – exemple ar fi VW Sedric sau chiar mini-bus-urile startup-ului francez Navya. Cruise Origin are o formă de monovolum și oferă spațiu pentru șase persoane într-un format compact.

Cruise Origin - GM face pasul „dincolo de automobil”

Detaliile tehnice lipsesc, momentan. Cruise a declarat totuși că General Motors va livra o nouă arhitectură electrică și modulară. Tot producătorul american este responsabil și cu sistemele de redundanță. Acestea vor face posibilă renunțarea completă la asistența umană în trafic. În plus, modelul Origin nu va fi disponibil la vânzare. Compania va deține toate vehiculele și le va oferi printr-un viitor serviciu de ride-hailing.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top