Cadillac Lyriq anunță primul SUV electric al mărcii americane

Cadillac Lyriq este conceptul care anunță primul SUV electric produs de marca americană.

Brandul premiul din cadrul General Motors a dezvăluit conceptul Lyriq, ce va deveni primul model electric de serie produs de Cadillac.

Modelul de serie va fi lansat în 2022, iar acesta va păstra cel putin 80% din elementele prezente pe conceptul Lyriq. SUV-ul electric folosește platforma modulară GM de ultimă generație și viitorul trec de rulare electric numit Ultium.

Lyriq are o baterie de 100 kWh ceea ce îi permite o autonomie de peste 482 km. Sistemul de baterii NCMA permite încărcarea cu 19 kW la prize AC și cu 150 kW la stații DC.

Modelul va fi oferit atât în variantă 4×2 cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate, sau 4×4 cu două motoare electrice.

La interior, Cadillac a montat un impresionant display de 33 inch chiar în fața celui de la volan. Ecranul este fabricat dintr-o singură bucată și oferă toate informațiile necesare. Lyriq va fi echipat și cu sistemul Super Cruise, ce permite conducerea în sistem autonom.

Conceptul Cadillac Lyriq ar fi trebuit să fie prezentat inițial pe data de 2 aprilie, dar lansarea a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Via GM

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Fiat Topolino Castagna AutoExpert

Fiat Topolino modificat pentru sezonul estival

Carrozzeria Castagna prezintă interpretarea sa a modelului Fiat Topolino. Gioacchino Acampora a ales micuța mașină electrică pentru a crea o versiune specială

Scroll to Top