Când ți se dau înapoi banii pe taxa auto?

Taxa auto

Autoritățile trebuie să se dea peste cap să respecte termenul deja decalat, de restituire a taxei auto, programat pentru sfârșitul lunii viitoare. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că suma va fi transferată din Fondul de rezervă bugetară către Fondul pentru Mediu pentru ca taxa auto să fie returnată celor care au plătit-o.

Premierul Dăncilă are însă, o veste proastă pentru cei care așteptau banii până la sfârșitul acestei luni, din care a mai rămas doar o săptămână! Procedura de restituire a taxei auto se va finaliza – este de părere Dăncilă – până la sfârșitul acestui an. Termenul inițial era sfârșitul anului trecut. Acesta a fost însă, amânat apoi cu încă jumătate de an, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018.

Autoritățile trebuie să se grăbească, după ce au fost somate de Comisia Europeană. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, promite că banii încasați vor fi rambursați cât se poate de repede. Acesta estimează că, până la sfârșitul lunii iunie, persoanele îndreptățite își vor primi banii. Ministrul amenință cu demiteri dacă situația nu se va rezolva rapid.

Fondul de rezervă bugetară va transfera suma de 700 de mlioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru a demara procedura de restituire a sumelor către cei care au depus, anul trecut, cererea de recuperare a banilor. Suma primită de aceștia va cuprinde taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisii poluante și timbrul de mediu.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top