Când va fi gata mașina misterioasă pe care o construiește Citroen?

Citroen (2)

Citroen pregătește o mașină misterioasă. Este vorba despre o limuzină, care va fi dezvăluită în 2021. CEO-ul companiei spune că atunci este momentul potrivit pentru un asemenea model.

“Pentru a fi credibili ca brand la nivel global, trebuie să avem o gamă de vehicule care acoperă segmente cum ar fi cel al mașinilor mici, al mașinilor de clasă medie, al SUV-urilor și al mașinilor de clasă mare. Citroen are credibilitatea necesară pentru a produce o mașină mare. Dar nu o vom face într-un stil convențional”, spune CEO-ul Linda Jackson, convinsă că va exista o piață pentru asemenea modele în viitorul apropiat.

Citroen (4)
Conceptul Citroen Cxperience

Viitoarea limuzină va avea la bază platforma EMP a grupului PSA, pe care sunt construite și Opel Grandland X sau Peugeot 508. Platforma permite și sisteme de propulsie plug-in hybrid, iar cosntructorul lucrează la o versiune a sa care să permită și propulsie electrică.

Pentru a desena mașina, designerii vor prelua elemente de design de la conceptul Cxperience, dezvăluit în 2016. Cel mai probabil, și acest model va primi o caroserie tip fastback cu cinci uși.

Citroen (1)
Citroen Cxperience

Citroen aniversează, anul acesta, 100 de ani de existență. Pentru a marca momentul, constructorul francez a prezentat conceptul Ami One, în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top