Care este cea mai bună soluție de finanțare pentru a lua o mașină

finanțare

Care este cea mai bună soluție de finanțare pentru a lua o mașină. Dacă îți dorești o mașină, însă nu dispui de suficienți bani pentru achiziționarea acesteia, poți lua în considerare varianta accesării unui împrumut. Pentru a avea siguranța că iei o decizie bună este musai să ții cont de o regulă importantă: compară credite de nevoi personale, întrucât astfel poți identifica, într-un mod eficient, cea mai avantajoasă soluție de finanțare. Același lucru este valabil și dacă optezi pentru alte tipuri de împrumuturi.

Fie că îți dorești o mașină nouă sau una second-hand, un credit de nevoi personale îți poate oferi resursele financiare de care ai nevoie pentru ca dorința ta să devină realitate. Un astfel de împrumut prevede o sumă de până la maximum 130.000 de lei, în funcție de bancă, urmând să optezi pentru o rambursare de până la 5 ani. În plus, dacă îți încasezi veniturile în euro, trebuie să știi că există și bănci de la care poți obține un credit de nevoi personale în aceeași monedă.

Ofertele disponibile pe piața bancară sunt numeroase, existând diferențe importante privind nivelul dobânzilor, al DAE (Dobânda Anuală Efectivă) sau valoarea comisioanelor. Compară credite de nevoi personale pentru a afla rapid care este cea mai bună soluție de finanțare pentru buzunarele tale.

Care este cea mai bună soluție de finanțare pentru a lua o mașină? credit de nevoi personale, credit auto sau leasing?

O altă variantă pe care o ai la dispoziție pentru achiziționarea unei mașini presupune accesarea unui credit auto de până la 50.000 de euro (echivalentul în lei). Ține cont de faptul că dacă optezi pentru un astfel de produs financiar bancar va trebui să îți îndrepți atenția spre automobile vândute doar de dealeri autorizați. De asemenea, va trebui să dispui și de un avans, care ajunge, în general, și până la 15% și va trebui să-ți asiguri automobilul Full CASCO.

Totodată, pentru achiziționarea unei mașini de la un dealer autorizat poți lua în considerare și leasingul auto, presupunând un avans de cel puțin 20%. O astfel de soluție este, însă, mai rentabilă pentru persoanele juridice. Până la finele contractului, societatea de leasing va fi proprietarul autoturismului, însă asigurarea CASCO revine în sarcina ta.

Creditul de nevoi personale, spre deosebire de cel auto și de leasing, nu include nicio restricție și nu este condiționat de niciun avans. Mai precis, dacă ai pus ochii pe o mașină second-hand pe care o vinde o o persoană fizică o poți achiziționa fără probleme, nefiind obligat în acest sens să bați palma doar cu dealeri autorizați. De asemenea, singura asigurare obligatorie pe care va trebui să o închei, într-o astfel de situație, este polița RCA. Pentru a putea găsi un împrumut rentabil, care nu vine la pachet cu prea multe costuri piperate, compară credite de nevoi personale.

Cum compari corect creditele

În cazul în care te gândești să accesezi un împrumut de nevoi personale pentru a-ți cumpăra o mașină, compară credite de nevoi personale pentru a descoperi cea mai bună variantă pentru nevoile tale. Când analizezi mai multe oferte de finanțare, fii atent la:

Nivelul dobânzilor

Este important să găsești un credit cu un nivel cât mai redus al dobânzii, acest lucru oferindu-ți siguranța unor rate echitabile, care nu-ți vor împovăra bugetul lunar.

Tipul dobânzii

Poți opta fie pentru dobândă fixă, fie pentru dobândă variabilă. Prima îți asigură rate fixe, până la finalul contractului de credit. A doua poate suferi modificări importante pe parcursul creditării, fiind influențată de evoluția indicelui de referință IRCC. Cu alte cuvinte, există și riscul ca rata să ți se scumpească.

Valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă)

Acest indicator exprimă costul total al împrumutului ales. Tocmai de aceea, este indicat să alegi un împrumut cu un nivel DAE cât mai modest.

Comisioane

Compară credite de nevoi personale pentru a te asigura că optezi pentru unul cu puține comisioane, de preferat cu o valoare cât mai mică.

Adaugati comentariu