Care este cea mai rapidă mașină pe circuitul de la Hockenheim?

Lamborghini Aventador SVJ Hockenheim

Nu numai la Nurburgring poate să înregistreze timpi record, ci și la Hockenheim. Jurnaliștii germani de la Sport Auto au dus un Lamborghini Aventador SVJ pe circuitul de Formula 1 și au doborât un record de viteză.

Astfel Lamborghini Aventador SVJ devine cea mai rapidă mașină de serie ala Hockenheim. Mașina condusă de pilotul german Christian Gebhardt, a parcurs un tur de circuit în 1:47.3.

Noul Lamborghini Aventador SVJ – Informații și fotografii oficiale

O cameră video montată la interior arată cum pilotul negociază cele 16 viraje ale pistei și cum accelerează pe cele două linii drepte ale traseului și chiar atinge 275 km/h.

Lamborghini Aventador a obținut și recordul de timp al mașinilor de serie pe circuitul de la Nurburgring, în august 2018, chiar înainte de a fi prezentat oficial.

Inaugurat în 1932, Hockenheim are o lungime de 4.574 km. Recordul oficial de viteză pe circuitul german îi aparține lui Kimi Raikkonen și datează din 2004. Pilotul finlandez a parcurs un tur, la volanul monopostului McLaren de Formula 1 în 1:13,780. Cel mai rapid tur de circuit a fost însă, realizat, în timpul unei sesiuni de calificări, de Sebastian Vettel, la bordul monopostului Ferrari.

Adaugati comentariu