Noul Lamborghini Aventador SVJ doboară recordul de viteză la Nurburgring

Noul Lamborghini Aventador SVJ (3)

Noul Lamborghini Aventador SVJ a doborât recordul de viteză al mașinilor în versiune de serie pe celebrul circuit Nurburgring Nordschleife. Timpul obținut de hypercar-ul italian în Germania a fost de 6:44.97. Mașina va fi dezvăluită la sfârșitul verii.

Un Lamborghini Aventador SVJ, purtând un camuflaj colorat și avându-l la bord pe pilotul Marco Mapelli, a obținut cel mai bun timp pe circuitul de 20,6 kilometri. Provocarea îndrăzneață a fost pusă la cale de echipa de Cercetare și Dezvoltare a producătorului de mașini exotice, care a primit susținere totală din partea tehnicienilor Pirelli.

Noul Lamborghini Aventador SVJ (7)

6:44.97 a fost timpul obținut de hypercar-ul italian, detronând astfel deținătorul anterior al recordului, Porsche 911 GT2 RS, care parcursese un tur de circuit în 6:47.25 în septembrie anul trecut. În ultimii trei ani, alte două exemplare Lamborghini, un Huracan LP 640-4 Performante în 2016 și un Aventador LP 750-4 Superveloce în 2015, se bucuraseră de titulatura de cele mai rapide mașini de serie la Nurburgring.

“Noua mașină reprezintă o convergență a tehnologiilor Lamborghini în domeniul producției de mașini super sportive, care transcende standardele actuale ale performanței”, susține președintele și CEO-ul companiei, Stefano Domenicali.

Noul Lamborghini Aventador SVJ (2)

Porsche 919 Hybrid Evo bate

recordul all-time pe Nurburgring (video)

Aventador SVJ, cu motor V12 și 760 de cai putere, este anume proiectat pentru performanță, având în componență materiale ușoare și beneficiind de sistemul de aerodinamică activă al casei italiene, ALA 2.0, care îi asigură manevrabilitate și forță de apăsare exemplare.

Mașina a fost testată în cadrul unor simulări atât statice, cât și dinamice. Hypercar-ul a primit un sistem de tracțiune integrală reconfigurat. Aventador SVJ este mai rigid ca Aventador LP 750-4 SV, iar sistemul de direcție a fost, de asemenea, regândit.

Noul Lamborghini Aventador SVJ (1)

Skoda Kodiaq RS este cel mai rapid SUV cu 7 locuri. Pe Nurburgring, condus de o femeie

Supersportiva de la Sant’Agata Bolognese vine echipată standard cu anvelope Pirelli P Zero Corsa, dar exemplarul care a obținut recordul de la Nurburgring a fost încălțat cu pneurile opționale Pirelli P Zero Trofeo R.

Noul Lamborghini Aventador SVJ va fi prezentat luna aceasta, la Monterey.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top