Carlos Ghosn a părăsit Japonia unde se afla sub control judiciar

alianta-nissan-renault-se-dezmembreaza-dupa-arestarea-lui-ghosn-358739

Carlos Ghosn, fostul președinte al grupului Nissan, a părăsit ilegal Japonia după un plan desprins parcă dintr-un film de acțiune.

Ghosn se află acum în Beirut, Liban, după ce a fugit din Japonia la bordul unui avion privat ascuns în cutia unui instrument muzical. Informațiile au fost date presei de un post de televiziune din Liban, care spune că evadarea lui Ghosn ar fi fost regizată de soția acestuia cu ajutorul unui comando deghizat în muzicieni.

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn se afla sub arest la domiciliu în Tokyo. El fusese arestat în noiembrie 2018 de autoritățile japoneze sub acuzația de spălare de bani și primirea de foloase necuvenite. Ghosn urma să treacă printr-un proces care ar fi trebuit să înceapă în luna aprilie.

Ascuns în cutia unui instrument muzica, fostul președinte Nissan ar fi decolat cu un avion privat din Tokyo către Istanbul, de unde și-a continuat călătoria către Beirut, Liban. În Liban ar fi intrat cu un pașaport francez, deși cele trei pașapoarte pe care le deține (francez, libanez și brazilian) se află în posesia autorităților. Ghosn s-a născut în Brazilia din părinți libanezi și a trăit în Liban de la vârsta de șase ani. S-a mutat apoi la Paris, în Franța pentru studiile universitare.

Liban nu are tratat de extrădare cu Japonia, ceea ce va face dificilă readucerea lui Ghosn în fața tribunalului japonez.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top