Carlos Sainz jr. confirmat de Ferrari, Ricciardo de McLaren

Formula 1 2020

Plecarea lui Vettel de la Ferrari a dat startul transferurilor în Formula 1. Astăzi Carlos Sainz jr a fost confirmat de Scuderie ca noul coechipier al lui Charles Leclerc, iar Ricciardo îi va lua locul la McLaren, unde va face pereche cu Lando Norris.

Foto:arhiva: Attila Szabo(1)

Marți, Scuderia Ferrari și Sebastian Vettel au anunțat încetarea colaborării la finalul sezonului 2020. Bineînțeles că asta a declanșat imediat startul pe piața transferurilor, fiecare echipă urmârind să prindă o „partidă” cât mai bună pentru a-și ocupa locurile libere.

Sainz jr. la Ferrari

În final Ferrari va paria talentul lui Carlos Sainz jr, care a ocupa astfel din 2021 locul lăsat liber de Vettel. Spaniolul a semnat un contract pe doi ani, până în 2022.

Ce va face Vettel și cine vine în locul său pe cel mai fierbinte scaun din F1?

Conform boss-ului Ferrari, Mattia Binotto, Scuderia va avea de anul viitor cea mai tânără echipă de piloți din ultimii 50 de ani. El a mai precizat și că acesta reprezintă startul unei noi ere care va aduce din nou echipa în vârful ierarhiei.

Spaniolul în vârstă de 25 de ani s-a declarat încântat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile în favoarea sa și speră ca de acum înainte fanii să-l vadă pe pidium de mult mai multe ori.

Ricciardo la McLaren

Oricum, Sainz este determinat să se achite de obligațiile contractuale cu McLaren până la finalul acestui an.

La rîndul său, fostul coechipier, Lando Norris, declară că îi va lipsi parteneriatul cu Sainz jr. Acesta va trebui să se obșinuiască însă de anul viitor cu un alt coechipier extrem de popular printre fanii F1, Daniel Ricciardo, pe care mulți îl vedeau însă la Ferrari.

Formula 1 2020
Daniel Ricciardo ajunge în tabăra McLaren din 2021

Daniel Ricciardo va ocupa locul lăsat liber de Sainz, australianul fiind confirmat de Zak Brown. Norris și Ricciardo sunt, în opinia boss-ului McLaren, o pereche extrem de competitivă, iar el spercă că energia australianului va revigora întregul team britanic.

Citește și:

Cine va fi urmașul lui Jean Todt la președinția FIA?

 

Adaugati comentariu