Sebastian Vettel se desparte de Scuderia Ferrari la finalul sezonului 2020

Echipa de Formula 1 Ferrari a anunțat oficial că negocierile cu pilotul Sebastian Vettel au eșuat, urmând ca germanul să părăsească echipa la finalul sezonului 2020.

Într-un comunicat publicat astăzi de Scuderia Ferrari, echipa italiană anunță că se va despărți la finalul sezonului de pilotul german Sebastian Vettel.

Cele două părți se aflau în negocieri contractuale de mai multe luni. Campionul german spune că decizia de a se despărți de Ferrari nu a fost influențată de salariul său, dar nu a mai existat dorința comună de a continua acest parteneriat.

Vettel a sugerat că este posibil să se retragă din Formula 1 la finalul acestui an. Pilotul german în vârstă de 32 ani are patru titluri de campion mondial și a obținut 14 victorii sub culorile Scuderiei. Vettel a concurat pentru Ferrari încă din 2015.

Ferrari are contract până în 2024 cu pilotul Charles Leclerc, dar va trebui să găsească un înlocuitor pentru Vettel. Oficialii echipei italiene au confirmat că au avut două întâlniri cu Lewis Hamilton, dar este puțin probabil ca acesta să părăsească echipa Mercedes-Benz.

O altă opțiune ar putea fi pilotul australian Daniel Ricciardo. Contractul acestuia cu Renault expiră la finalul anului.

Formula 1: Pe care circuite s-au putea concura invers?

Via Ferrari

 

Adaugati comentariu