Cartușul cu hidrogen de la Toyota, gata de utilizare!

Cartușul cu hidrogen Toyota autoexpert.ro

Toyota, împreună cu filiala sa, Woven Planet, au dezvoltat un dispozitiv care va alimenta un oraș. Cartușul cu hidrogen intră în teste în diverse locuri. Cu ajutorul său, orașele pot deveni neutre la carbon.

Când se utilizează hidrogenul pentru a produce energie, nu se emite dioxid de carbon (CO2). Mai mult, atunci când hidrogenul este produs folosind surse de energie regenerabilă, emisiile de CO2 sunt reduse la minimum în timpul procesului de producție. Hidrogenul poate fi utilizat în două moduri. Fie pentru a genera electricitate în sistemele de pile de combustie, fie drept combustibil în cadrul proceselor de combustie.

Cartușul cu hidrogen Toyota autoexpert.ro

Toyota, Woven Planet și ENEOS lucrează la un lanț de aprovizionare complex bazat pe hidrogen, menit să accelereze și să simplifice producția, transportul și utilizarea zilnică. Testele se vor concentra în orașul Woven City și în comunitățile din jurul acestuia. Woven City este un oraș inteligent, cu tehnologie experimentală ”venită din viitor”, care se construiește în prezent în orașul Susono, prefectura Shizuoka, Japonia.

Cartușul cu hidrogen Toyota autoexpert.ro

Avantajele utilizării cartușelor cu hidrogen

  • Energie portabilă, accesibilă oriunde, fără a utiliza conducte
    -Dimensiunile prototipului: 400 mm în lungime și 180 mm în diametru
    -Greutate: 5 kg
  • Se înlocuiesc ușor și se încarcă rapid
  • Flexibilitatea numărului de cartușe care pot fi introduse în unitatea centrală permite o mare varietate de aplicații de utilizare zilnică
  • Dimensiunile mici pot satisface nevoile de energie în zone îndepărtate și neelectrificate. Totodată, poate fi trimisă rapid în caz de dezastru

Etapele următoare pentru cartușul cu hidrogen

În prezent, cea mai mare parte a hidrogenului este generată din combustibili fosili. Hidrogenul este folosit, în principal, în scopuri industriale, cum ar fi producția de îngrășăminte și rafinarea petrolului. Dar hidrogenul poate fi utilizat și ca sursă de energie în casele noastre. Sau în viața de zi cu zi. Pentru asta, însă, tehnologia trebuie să îndeplinească diferite standarde de siguranță. În viitor, hidrogenul va fi generat cu emisii de carbon foarte scăzute. De asemenea, va fi utilizat într-o varietate mai mare de aplicații. Guvernul japonez lucrează la o serie de studii pentru a adopta repede și sigur hidrogenul. Toyota și partenerii săi le oferă sprijin.

Cartușul cu hidrogen Toyota autoexpert.ro

➡ Acesta este motorul V8 cu hidrogen 💡

Scopul lor: să transforme hidrogenul într-o formă obișnuită de energie. Pentru asta, trebuie să fie sigur, curat, simplu de transportat și accesibil. Woven City va explora și va testa o serie de aplicații energetice care utilizează cartușe de hidrogen. Printre ele – mobilitatea, aplicațiile casnice și multe alte posibilități viitoare pe care încă nu ni le imaginăm. În viitoarele demonstrații Woven City, Toyota urmărește creșterea densității energetice pentru cartușul cu hidrogen.

via Toyota

 

Adaugati comentariu