Cât costă cea mai ieftină Tesla și când ajunge în Europa?

Tesla Model 3 (2)

Tesla Model 3 este de acum disponibilă și în cea mai accesibilă versiune. Mașina va ajunge în Europa în cea de-a doua parte a acestui an. Prețul de pornire va fi în jurul valorii de 40.000 de euro, asemănător cu prețul estimat pentru noul Polestar 2.

În Statele Unite, Tesla Model 3 în versiune de bază va costa 35.000 de dolari. Prețul a fost anunțat după ce compania din Silicone Valley a vândut versiunile de top disponibile, pentru a face loc pe piață modelului cu baterie mai mică, autonomie redusă și echipare modestă.

Tesla Model 3 (1)

În SUA, versiunea de bază este denumită Standard Range, iar în contul său sunt trecute o autonomie de aproximativ 400 de kilometri conform normelor WLTP și o viteză maximă de 210 km/h.

Mașina, vopsită standard în negru și cu jante de 18 inci, este echipată cu un sistem audio de bază, 4 porturi USB, reglaj manual al scaunelor și prima versiune a navigației disponibilă în gama Tesla. Interiorul acestei versiuni va fi negru.

Va fi oferită și o versiune superioară, Standard Range Plus, cu o autonomie de aproximativ 430 de kilometri și o viteză maximă de 225 km/h, la bordul căreia scaunele încălzite primesc reglaje electrice în 12 poziții, materiale mai bune, navigație prin satelit și proiectoare de ceață cu tehnologie LED. Viitorul posesor de Model 3 Standard Range Plus poate comanda opțional și un interior de culoare albă.

Tesla Model 3 alb (1)

Sistemul Autopilot cu Autosteer și Traffic Aware Cruise Control este opțional. Doar mașinile echipate cu Autopilot pot beneficia și de prezența pachetului Full Self-Driving.

Elon Musk a confirmat pe contul său de Twitter că Model 3 va ajunge în Europa în aproximativ 6 luni. Acesta a anunțat că taxele locale și vamale vor face prețul să fie cu cel puțin 25% mai mare decât cel propus în Statele Unite.

Prețul este identic cu valoarea la care va fi cotat noul Polestar 2, însă, așa cum a făcut și Tesla, imediat după lansare, va fi disponibilă doar o versiune de top a modelului electric suedez, cu un preț de comercializare de 60.000 de euro.

Adaugati comentariu