Cât costă noul Mercedes-Benz EQC în România?

Mercedes-Benz EQC (5)

Noul Mercedes-Benz EQC ajunge acum și în România. Crossover-ul cu emisii zero poate fi comandat și la noi, în versiune EQC 400 4MATIC.

Cu o autonomie cuprinsă între 374 și 416 kilometri, 408 cai putere și 760 Nm, noul Mercedes-Benz EQC promite calitatea premium tipică automobilelor brand-ului cu stea în frunte, dar și dinamica și confortul tipic Mercedes și toate acestea cu emisii zero. EQC, cu două motoare asincrone și tracțiune integrală, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde și atinge o viteză maximă de 180 km/h.

Românii pot comanda noul EQC cu un preț de pornire de 75.922 de euro, TVA inclus. Mașina este eligibilă pentru Programul Rabla Plus, care tocmai a fost suplimentat cu 350 de eco-tichete. În versiune Edition 1886, EQC costă 85.585 de euro.

Mercedes-Benz EQC (6)

Noul EQC va fi construit la uzina din Bremen, dar și la fabrica Beijing Benz Automotive Co. Ltd (BBAC) din China, aceasta din urmă construit noul model pentru piața locală. Modelul beneficiază de o baterie litiu-ion, cu o capacitate de 80 kWh, alcătuită din două module cu 48 de celule și patru module cu 72 de celule. Unitatea este produsă de Accumotive, subsidiară deținută în totalitate de Daimler, la sediul din Kamenz, Germania. Peste un miliard de euro va investi Daimler în producția de baterii, numărul centrelor de producție ajungând astfel la nouă, amplasate pe trei continente.

EQC se poate încărca de la 10 la 100% de la un wallbox sau de o stație publică în 11 ore sau în doar 40 de minute, odată cuplat la o stație de încărcare rapidă.

Mercedes-Benz EQC (4)

Dezvăluit în luna septembrie a anului trecut, Mercedes-Benz EQC primește noul sistem multimedia al companiei, MBUX (Mercedes-Benz User Experience), bazat pe inteligență artificială, dezvoltat special pentru automobilul electric. Astfel, serviciile Remote și Navigation, disponibile în echiparea standard la noul EQC, pun la dispoziția șoferului o serie de funcții utile pentru conducerea unui autovehicul electric. Acesta beneficiază și de cinci programe diferite de rulare, dar și de cinci niveluri de recuperaare a energiei.

Pentru un plus de siguranță și confort, viitorul posesor de EQC poate comanda pachetul Driving Assistance, pentru 1.499 de euro, TVA inclus. Pachetul aduce la bord funcții ca Active Distance Assist DISTRONIC și Active Steering Assist.

 

Adaugati comentariu