Rabla Plus revine! Câte tichete vor mai fi disponibile?

Programul Rabla Plus revine la scurt timp după ce toate tichetele din prima sesiune, destinate persoanelor fizice, au fost epuizate. Programul guvernamental se reia astăzi.

Peste 330 de români au achiziționt un voucher pentru programul Rabla Plus, în vederea achiziționării unui vehicul hibrid sau electric. Tichetele au fost epuizate în patru luni, iar guvernul a decis suplimentarea cu 15 milioane de lei, ceea ce echivalează cu încă 350 de tichete, disponibile începând de astăzi, 15 iulie.

Este pentru prima dată – anunță Ministerul Mediului, când sumele alocate în program au fost epuizate.

Cei interesați de achiziționarea unei mașini electrice primesc de la stat un eco-tichet în valoare de 45.000 de lei. Condiția este ca acesta să nu reprezinte mai mult de 50% din prețul de comercializare al unui vehicul nou și 100% electric.

20 de oferte prin Rabla 2019 sub 20.000 de euro

Pentru cei care aleg o mașină cu sistem de propulsie hibrid, cu sursă de alimentare externă, statul oferă 20.000 de lei, dar nu mai mult de jumătate din prețul de comercializare al autovehiculului. Acest tip de vehicul trebuie să producă o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 50 g/km (cel mult 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).

Cei care primesc bonusul de la stat pentru a cumpăra o mașină cu emisii zero sau reduse nu sunt condiționați de casarea și radierea unei mașini, dar prima de casare primită în cadrul programului Rabla Clasic se poate cumula cu eco-tichetul din cadrul programului Rabla Plus, ceea ce îi aduce încă 6.500 de lei.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top