Cât sunt dispuși românii să plătească pentru o mașină nouă?

Dacia Duster Spania ieftin

Românii vor lucruri de calitate și sunt dispuși să plătească pentru ele. Este valabil și în industria auto, acolo unde cei care își cumpără o mașină au mărit bugetul. Cât sunt dispuși românii să plătească pentru o mașină nouă?

A crescut bugetul alocat de români pentru achiziționarea unei mașini noi. Aceștia sunt dispuși să transfere din contul lor în contul unui dealer auto sume cuprinse între 11.700 și 31.200 de euro. Sunt sume mai mari ca acelea din anii precendeți, arată un studiu realizat de Jato Dynamics, publicat de Inchcape.

Pentru o mașină de clasă mică, românii sunt dispuși să plătească în medie 11.700 de euro. Pentru clasa medie, bugetul ajunge la 20.750 de euro, în timp ce aceștia pot oferi între 23.000 și 31.200 de euro pentru un SUV, un segment în continuă creștere.

Contribuire la creșterea bugetului, Rabla și Rabla Plus, programe guvernamentale care mențin piața de la noi în creștere, în ciuda tendințelor la nivel european. Rabla și Rabla Plus tocmai au primit suplimentări de buget, așa că dealerii auto au venit cu noi oferte.

Garanţia oferită de producător, chiar și până la șapte ani (Kia), teama de surprizele neplăcute din partea vehiculelor rulate, dar şi dorinţa de a fi primul utilizator al maşinii sunt elemente-cheie care conving tot mai mulți români să achiziționeze un autoturism nou.

Prețuri Mazda CX-30. Cât costă în România?

Chiar și așa, România rămâne pe ultimul loc în clasamentul statelor din Uniunea Europeană ca grad de motorizare: doar 362 de vehicule la 1000 de locuitori. Media UE este de 602 ma;ini la 1000 de locuitori.

România este în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește gradul de motorizare, cu doar 362 de autovehicule la 1.000 de locuitori, față de 602 mașini la 1.000 de locuitori, cât este media UE, potrivit datelor communicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Aflați mai multe pe Bursa.ro>>>

Adaugati comentariu