Câteva motive pentru a vizita Franța

Resized Franța

Franța este o țară destul de populară când vine vorba de turism. Acest lucru nu este deloc de mirare având în vedere frumusețea arhitecturată a locului, aerul romantic, gastronomia excelentă sau cultura care a avut un impact puternic asupra lumii întregi de-a lungul timpului. Acest loc de poveste este un spațiu în care te poți întoarce de fiecare dată fără a te plictisi de el.

Fiecare simbol francez, fie că este celebru sau mai puțin cunoscut, are un impact pozitiv asupra turismului în Hexagon. În general, fiecare turist are un obiectiv în minte în momentul stabilirii unei vacanțe într-un astfel de loc, dar dacă ai grijă să „îți faci temele” și să te informezi din timp este imposibil să îți scape micile detalii.

Obiective turistice

Unul dintre principalele lucruri pe care fiecare turist dorește să le facă în momentul în care ajunge într-o țară pentru prima dată este să viziteze cât mai multe obiective turistice populare. La fel stau lucrurile și când vine vorba de Franța, având în vedere că există mereu opțiuni. Fie că vorbim de muzee, catedrale sau parcuri, lista celor mai importante atracții include: Turnul Eiffel, muzeul Luvru, catedrala Notre-Dame sau palatul Versailles. În plus, pentru o vacanță mai variată este indicată vizitarea mai multor regiuni. În timp ce iubitorii de mare și de soare se pot relaxa la Nisa, pasionații de film se pot delecta în orașul Cannes, iar iubitorii lavandei pot admira peisajele încântătoare din Provence.

Gastronomia

Franta

Când spui Franța, te gândești imediat la nenumăratele feluri de mâncare delicioase preparate de bucătari pricepuți. Gurmanzii pot alege atât produse sărate, cât și dulciuri unice în lume. Deși pare un fel de mâncare aparent simplu, cassoulet-ul toulousian (preparat din fasole cu cârnați și câteva alte tipuri de carne) este o mâncare savuroasă pe care trebuie să o încerce orice turist. Câteva alte preparate reprezentative includ: foie gras, quiche, couscous sau raclette (un tip special de brânză). Cât despre deserturi, este imposibil să nu amintim croissantul, tarta cu lămâie, crème brulée, macarons, eclerul sau profiterolul. Nu în ultimul rând, fiecare fel de mâncare poate fi însoțit de un pahar de vin, căci francezii sunt foarte pricepuți la acest capitol.

Cultura

Multă lume alege să viziteze aceste meleaguri tocmai datorită culturii înfloritoare care a avut un impact puternic asupra întregii lumi. În primul rând, Iluminismul a fost poate una dintre cele mai importante perioade, Franța fiind țara matcă dacă ar fi să vorbim de ideile inovatoare legate de filosofie, artă, știință sau chiar religie. Există o mulțime de concepte și idei care au pornit din ținutul francez, idei pe care nu multă lume le cunoaște. Câteva exemple relevante sunt: blugii, uscătorul de păr, taxiul, laptele pasteurizat, bicicleta, balonul cu aer cald și nu în ultimul rând bateria. Mai mult de atât, un alt concept care provine din Franța este jocul de ruletă. Matematicienii și oamenii de știință și-au pus amprenta asupra multor domenii, creând astfel o sumedenie de lucruri pe care le folosim și în prezent.

Arhitectura

Franta

Frumusețea clădirilor este un aspect peste care nu se poate trece ușor cu vederea. Cei ce își doresc o vacanță cu aer francez dar nu își permit să cheltuiască o sumă mare de bani se pot bucura de dibăcia arhitecților chiar și din afara clădirilor. Stilul gotic, baroc și cel Renascentist se găsesc la tot pasul și așteaptă să fie fotografiate de iubitorii de frumos. Chiar și satele mai puțin frecventate de turiști au un aer frumos care te îmbie să admiri priceperea celor care și-au pus amprenta asupra acelor locuri. Cei mai importanți arhitecți francezi de-ai lungul timpului au fost: Gustave Eiffel, Ange-Jacques Gabriel, Louis Le Vau, François Mansart, etc.

Eleganță și bun gust

Nu în ultimul rând, pasionații de eleganță își pot reînnoi garderoba sau pur și simplu se pot inspira din stilul oamenilor de aici. Perioada reducerilor este cel mai prielnic moment pentru o astfel de escapadă. Stilul vestimentar inspirat de francezi este unul care reflectă un echilibru perfect între stilul de viață, spiritualitatea și felul unic de a fi. Cu toate că este imposibil să cumperi stil, accesoriile rafinate înfrumusețează cu succes mai orice ținută și o duc la un alt nivel. Totuși, cei ce nu sunt pasionați de modă pot doar să urmărească un spectacol în timp ce beau o cafea pe o terasă cochetă.

În concluzie, deși există o mulțime de motive pentru a vizita Franța, este indicat să știm bine ce ne dorim să vizităm înainte de a porni la drum. Obiectivele turistice sunt renumite din motive bine întemeiate, dar există și alte elemente care nu trebuie ratate.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top