Câți kilometri au parcurs mașinile electrice Toyota alimentate cu hidrogen?

Mașinile electrice Toyota (2)

Mașinile electrice Toyota alimentate cu hidrogen au parcurs, până la această oră, peste 2 milioane de kilometri, numai pe teritoriul Germaniei. Peste jumătate de clienți au ales serviciul CleverShuttle, care folosește o astfel de propulsie.

Serviciul de car-pooling este activ în metropolele germane Munchen, Stuttgart și Hamburg. Acesta a demarat în septembrie 2017. Inițial, flota a fost alcătuită din 20 de unități Toyota Fuel Cell Mirai, aceasta ajungând ulterior la 45 de unități. Toate acestea au parcurs, până la această oră, 2,2 milioane de kilometri.

Peste 567.000 de clienți au ales să se deplaseze cu mașinile electrice Toyota alimentate cu hidrogen în cei doi ani de existență a serviciului.

Explozie la o stație de alimentare cu hidrogen

„Cu peste 2.2 milioane de kilometri parcurși, aceasta este cea mai utilizată flotă de mașini electrice cu hidrogen, demostrând astfel că această tehnologie este inovatoare, atractivă și permite utilizarea fără stres”, susține Ferry Franz, directorul Toyota Motor Europa din Berlin.

Mașinile electrice Toyota (1)

Mașinile alimentate cu hidrogen au avantajul încărcării ultra-rapide față de cele care folosesc baterii. De numai trei minute are nevoie Toyota Mirai pentru umplerea rezervorului, comparativ cu alimentarea unui vehicul cu propulsie convențională. Modelul nipon poate parcurge până la 100 de kilometri între două alimentări la stațiile H2 Mobility, iar cifrele de consum furnizate de Toyota sunt de 0,76 kilograme de hidrogen la 100 de kilometri.

Car-pooling oferă servicii de transport, iar, spre deosebire de serviciiile de ride-hailing, acest sistem permite preluarea simultană a mai multor călători care au aceeași destinație sau același traseu. Mașina este solicitată prin intermediul unei aplicații descărcate pe telefonul mobil.

Mirai a ajuns pe piața japoneză în 2014 și, câteva luni mai târziu, în 2015, și în Germania. cu o lungime de 4,89 metri și cu patru locuri individuale, modelul asigură confort. Mirai este propulsată de un motor electric, care dezvoltă 154 de cai putere. O pilă de combustibil transformă hidrogenul în energie electrică, iar emisiile constau doar în vapori de apă.

Adaugati comentariu