CATL promite o baterie pentru mașini electrice garantată pentru 16 ani de utilizare

O companie din China, CATL, spune că a reușit să producă o baterie pentru mașini electrice va va putea fi folosită fără probleme timp de 16 ani sau pentru două milioane de kilometri.

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd., sau CATL pe scurt, este o companie din China specializată în producția de acumulatori. Compania din China este unul din furnizorii de baterii pentru masini electrice ce lucrează cu mărci ca Volkswagen, Tesla, Mercedes-Benz, Toyota, Volvo, BMW sau Honda.

CATL a anunțat că poate produce un nou tip de baterie pentru mașinile electrice ce ar putea schimba semnificativ durata de utilizare a acestor automobile. Chinezii spun că noua baterie poate fi utilizată pentru două milioane de kilometri sau 16 ani în parametri optimi.

Bateriile folosite acum sunt garantate pentru 8 ani de zile sau 160.000 km de majoritatea constructorulor de automobile electrice.

Anunțul a fost făcut de Zeng Yuqun, președintele companiei CATL, într-un interviu acordat pentru Bloomberg. ”Dacă cineva plasează o comandă, suntem gata să producem noul tip de baterie”, a spus Zeng. Noua baterie are un cost de producție cu 10% mai mare față de acumulatorii convenționali folosiți în acest moment.

CATL a semnat de curând un contract pe doi ani pentru furnizarea de baterii pentru constructorul american Tesla. Tesla lucra până acum cu Panasonic și LG Chem pentru furnizarea de baterii. Bateriile CATL vor fi folosite pentru echiparea unităților Model 3 ce vor fi produse la uzina Tesla din China.

via Bloomberg

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top