Advertisement

Cayenne și Panamera continuă pe calea succesului

Modelele Cayenne și Panamera, create de Porsche AG, Stuttgart, sunt foarte apreciate de clienții Porsche din întreaga lume. Aceasta înseamnă că și noul offroader sportiv, dar și modelul Gran Turismo cu patru portiere, nu sunt doar cele mai sportive din segmentele lor, ci completează armonios gama Porsche.

Limbajul stilistic, creat de Michael Mauer, Directorul Departamentului de Design Porsche, este în mod intenționat orientat către ADN-ul modelelor sportive ale companiei și, în special, către trăsăturile clasice ale lui Porsche 911. Nu are importanță din ce unghi vei privi modelele Cayenne și Panamera, caracterul mărcii Porsche este mereu evident.

. În privința premiului „Das Goldene Klassik-Lenkrad” (Volanul de Aur la Automobile Clasice), modelul Porsche Cayenne a câștigat titlul „Klassiker der Zukunft” (mașina clasică a viitorului), întrunind aproape un sfert din voturile totale încă de la prima nominalizare în clasa autovehiculelor off-road. Acest titlu este acordat modelelor cu cel mai mare potențial de a deveni automobile clasice. Mai mult, Cayenne Diesel a primit titlul de „Firmenauto des Jahres” (Mașina de companie a anului) acordat de către revista „Firmenauto” și organizația independentă de test, Dekra, după ce au efectuat testări și comparații minuțioase.

Cu vânzări de 29.855 de exemplare, Cayenne a devenit cel mai bine vândut model Porsche din anul fiscal 2009/10, un număr important, 11.618 clienți, achiziționând noul Cayenne. În Europa, cea mai populară motorizare pentru Cayenne este cea diesel, care a primit acceptul general al pieței, în timp ce, în afara Europei, modelele propulsate de motorul V8 sunt în fruntea segmentelor corespunzătoare de piață.

Cel puțin, la fel de impresionant ca și succesul modelului Cayenne este modul în care luxosul automobil cu patru portiere, Panamera, a fost primit pe piață. Acesta a debutat, la nivel mondial, în septembrie 2009. Exact 21.706 exemplare au fost livrate clienților pa^nă acum, numai în Germania modelul înregistrând circa 2.600 de clienți. Și, având în vedere că nivelul comenzilor este de ordinul miilor, cucerirea acestui nou segment de piață este garantată. 

Recent introdus, Panamera, cu noul motor V6 dezvoltat de Porsche are, la rândul său, un rol considerabil în obținerea acestui succes. Cu ajutorul modelului Panamera, Porsche s-a poziționat în mod clar cu cea mai sportivă ofertă în clasa superioară şi de lux, unde beneficiază deja de o cotă de piață de 13 procente. La fel ca și în cazul lui Cayenne, Panamera a devenit beneficiarul mai multor premii acordate de către cititori și experți. Din nou, cititorii „auto motor und sport” au votat acest model drept cel mai bun din clasa de lux, la secțiunea „Die Besten Autos” (cele mai bune automobile). 

De asemenea, Panamera a primit râvnitul premiu „Auto Trophy” acordat de revista de specialitate „Auto Zeitung”, completat de „Das Goldene Lenkrad” (Volanul De Aur). Mai mult, luxosul Gran Turismo a devenit beneficiarul unei întregi serii de premii internaționale. Revista de specialitate „Vehicle Dynamics” din Marea Britanie i-a acordat premiile „Car of the Year” și „Dynamicist of the Year”. În SUA, editorii revistei online „Inside Line” au decernat modelului Panamera premiul „Most Wanted Award”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top